Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Rekord: 500 til Expat Dinners på biblioteket
For biblioteker
Navigation
 

Rekord: 500 til Expat Dinners på biblioteket

Udgivet 3. marts 2011
Expat Dinners - Nørrebro

 

 

 

  

 

 

 


Torsdag den 3. marts samles 500 danskere, internationale vidensmedarbejdere og deres familier til sammenskudsmiddag på 17 biblioteker landet over. Det er en fordobling fra sidste års Expats Dinners – på biblioteket, som derved slår fast, at bibliotekerne er populære rum for nye horisonter og møder mellem lokale og internationale borgere i Danmark.

Newcomers – en ny målgruppe for bibliotekerne

Flere undersøgelser dokumenterer, at Danmark har brug for at fastholde udenlandsk arbejdskraft, og at de udenlandske medarbejdere savner social og kulturel forankring når de er i Danmark. Derfor er Statsbiblioteket og Greves nationale biblioteksprojekt Newcomers og de nye udfordringer gået sammen med Expat in Denmark (Dansk Erhverv) og Let’s meet in Denmark (Foreningen Nydansker) om at afholde landsdækkende middage på biblioteket for udenlandske nytilflyttere og danskere.

Fulde huse

Formålet med middagene er at knytte nye bekendtskaber lokalt og sætte fokus på bibliotekerne som kultur- og videnssted for nytilflyttere i lokalsamfundet. Og det er der blevet taget godt imod. På næsten samtlige 17 tilmeldte værtsbiblioteker afholdes middagene for fulde huse fra Struer over Esbjerg og Odder til Odense og Frederiksberg. I alt 500 deltager og flere har måttet afvises de seneste dage.

Læs mere i næste uge om, hvordan dit bibliotek kan være med næste gang, og hvor vi også bringer billeder og små reportager fra de internationale middage.

Kontakt

For yderligere information om projekt Newcomers og de nye udfordringer kontakt projektleder Elisabeth Moltke på emo@statsbiblioteket.dk eller klik dig ind på www.newcomers.dk