Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Rekord i formidling
For biblioteker
Navigation
 

Rekord i formidling

Udgivet 22. januar 2014

Af Niels Mark, ansvh. Redaktør, Bibzoom

Bibzoomredaktionen overgik sig selv i 2014 Imens vi afventer lanceringen af det nye Bibzoom2015, tager vi et tilbageblik på ”produktionen” i det forgangne år. Det var bestemt ikke et år ”på den lade side”, og slet ikke på kerneområdet formidling. Formidlingsarbejdet på Bibliotekernes Digitale Musiktjeneste nåede et rekordhøjt niveau og mængden overgår alle tidligere år.

500 artikler og podcasts på mange platforme
På website og Bibzoom-program og facebook har brugerne kunnet følge de næsten 500 artikler der er leveret hen over året. Artiklerne har omfattet alle tænkelige vinkler på musik. Stort og småt, nyskabende og klassisk. En kraftanstrengelse i formidling, som skal følges op på det nye Bibzoom, som lanceres om ganske kort tid.

Hele 30 lytteguides i 2014
Bibzoom har efterhånden en lang tradition for at producere musikguides af en meget høj kvalitet. Guidsene klæder os på til festivaler, giver stof til lytteklubber og giver indblik i, og overblik over, store momenter og kunstnere. Bibzoom leverer både trykte og digitale versioner, og hvor de trykte for længst er revet væk, så kan du fortsat gå på opdagelse i de digitale. Spændvidden er stor. Du kan blive klogere på både Haydn og Pearl Jam, og nåede du ikke lige det hele under Copenhagen Jazz Festival, kan du genopfriske inspirationen digitalt, dels med guides, og dels med Bibzoom.

Festivalpartnere
Bla. På baggrund af Bibzooms mange festivalguides er det naturligt at indgå i partnerskaber med en række af sæsonens bedste og mest besøgte festivaler. Alene i 2014 var Bibzoom partner med, Smukfest / Live camp, Vinterjazz, Copenhagen Jazz Festival, Tønder Festival, Almonde - World events og SPOT Festival. På bl.a. SPOT var bibliotekerne også til stede med den årlige konference om musikbibliotekets femtid.

Dygtig og super-aktiv redaktion
Lytteguides og artikler skriver ikke sig selv, så derfor har Bibzoom en dygtig og bredt funderet redaktion med medarbejdere fra en række af landets biblioteker. De excellerer flittigt i bibliotekernes kernedisciplin ”formidling” og bidrager uvurderligt til at Bibzoom adskiller sig fra andre musiktjenester. Redaktionen rækker tilmed ud over ”bibliotekskredsen” og inddrager en række musikentusiaster fra bloggosfæren.