Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Samarbejdsmøde mellem Bibzoom.dk og Dansk Musikbiblioteks Forening
For biblioteker
Navigation
 

Samarbejdsmøde mellem Bibzoom.dk og Dansk Musikbiblioteks Forening

udgivet 3. februar 2011

nyhedsillustration_dmbf

Af Pernille Schaltz

I december 2010 skrev Dansk Musikbiblioteks Forening (DMBF) en udtalelse om BibZoom.dk under titlen ””Bibzoom er stadig langt på vej”, og i den forbindelse inviterede BibZoom.dk foreningen til møde for at drøfte mulighederne for et samarbejde foreningen og BibZoom imellem.

Vi i BibZoom.dk var naturligvis kede af at vores og foreningens veje ikke var mødtes før, men vi havde desværre ikke været opmærksomme på DMBF’s interesse for at bidrage til BibZoom.dk.

Den 15. december drog Niels Mark og Pernille Schaltz til Odense for at mødes med DMBF’s næstformand Peter Nissen og bestyrelsesmedlem Kasper Hagel for at drøfte ”udtalelsen” – dvs. opklaring af spørgsmål i artiklen, identifikation af forbedringsmuligheder, samt hvordan DMBF kunne bidrage til forbedringer/udvikling.

Mødet blev konstruktivt, og der blev aftalt en række konkrete samarbejder som bl.a. går på en fælles indsats for at få flere brugere på BibZoom.dk. DMBF vil også bidrag med artikler til sitet og til at arbejde med at etablere ”Lyttegrupper” på BibZoom.dk og meget mere. DMBF havde samtidig ønsker til forbedringer eller ændringer på BibZoom.dk, som f.eks. ønsket om en ”knap” hvor man kan søge på ældre artikler, eller om et nyhedsbrev til musikbibliotekarerne.

Du kan læse hele referatet fra mødet her.

BibZoom.dk er glade for at der nu er en dialog med foreningen, og ser frem til samarbejdet.

Men desværre endnu ikke hul igennem til Referencefaggruppen….
Referencefaggruppens tidsskrift ved Kalle Nielsen og Referencefaggruppen skrev ligeledes i december 2010 to artikler om BibZoom.dk. BibZoom.dk har selvfølgeligt også inviteret Kalle m.fl. til at holde et tilsvarende møde om potentielt samarbejde mv. Efter to måneder er det desværre endnu ikke lykkes at få et møde i stand, men vi regner med at det lykkes indenfor den nærmeste fremtid.