Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Samuel Rachlin holder oplæg om kommunikation og dialog
For biblioteker
Navigation
 

Samuel Rachlin holder oplæg om kommunikation og dialog

21. januar 2009
Samuel Rachlin holder oplæg om kommunikation og dialog

Samuel Rachlin fotograferet i sin tid på TV2 i Odense.

Af Vibeke Nielsen

Mandag 2. marts 2009 holder BiblioteksCenter for Integration en spændende temadag om Interkulturel kommunikation og dialog. Samuel Rachlin, der er kendt fra TV som nyhedsvært og udenrigskorrespondent, indleder programmet. I sit oplæg vil han blandt andet vil snakke om temaet interkulturel kommunikation og dialog med udgangspunkt i Muhammedkrisen som case.

Han sætter fokus på følgende problemstillinger: Hvad kendetegner danskerne, hvilke barrierer kan danskheden give i kommunikation med etniske minoriteter, og hvordan kan den interkulturelle kommunikation og dialog styrkes. Efter en times oplæg vil der være mulighed for at stille spørgsmål til Samuel Rachlin.

Dialog - et spørgsmål om etik?

Herefter vil Lis Vidkjær Hjorth, som er udviklingskonsulent i Ældresagen, fortælle om erfaringer med kommunikation, når udgangspunktet ikke er en fælles kultur og et fælles sprog. Marianne Madsen og Asim Latif fra Dansk Flygtningehjælp fortsætter dagen med eksempler på egne erfaringer og best practice, når det gælder kommunikationen med etniske minoriteter.

Dagen afsluttes med et oplæg af Anita Holm Riis, der vil fortælle om sammenhængen mellem den konkrete samtale, vore forventninger til hinanden og den etiske dimension i samtalen i oplægget ’Dialog – et spørgsmål om etik?

Formålet med temadagen er at give inspiration til fremtidig kommunikation med etniske minoriteter, så det bliver lettere at komme ud med budskabet.

Du finder mulighed for at læse mere om program og tilmelding:

Program

Tilmelding