Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / /sbci.dk i nye rammer
For biblioteker
Navigation
 

/sbci.dk i nye rammer

20. september 2007

Af Ida Schrøder

Mandag den 3. september lancerede Statsbiblioteket en ny hjemmeside med ny struktur, nyt look og nye funktioner. Det betyder, at BiblioteksCenter for Integration (SBCI) fremover får en langt mere dynamisk hjemmeside, der kan inddrage brugerne og giver os mulighed for at tilpasse indholdet til de aktuelle behov der løbende opstår.

Struktur med fokus på brugeren

En af de helt store opgaver har været at finde en struktur til siden, der er nem at navigere i, er langtidsholdbar og samtidig fungerer med sidens tekniske muligheder. Vi har anstrengt os på at udvikle den nye struktur med Jer, der bruger siden, i fokus.

Navigationen på siden foregår via brødkrummestigen øverst til venstre, via links i teksten og via ’ekstra informationer’ til højre for sidens brødtekst.

/sbci.dk

forsiden finder du helt aktuelle informationer som nyheder, kalender og opslagstavle. Herfra navigerer du videre til andre emner via overskrifterne i menuen til højre. Herunder kan du læse mere om hvilke services og informationer der ”gemmer” sig under de enkelte overskrifter.

Om BiblioteksCenter for Integration

Under Om BiblioteksCenter for Integration finder du informationer om organisationen og samarbejdspartnere. Det er her, du bl.a. kan læse vores formål, følge med i Etnisk BiblioteksUdvalg, finde en medarbejder og læse om vores internationale engagement.

Bøger, musik og film

Hvis du er på udkig efter informationer om materialer til en bestemt sproggruppe, så skal du klikke på Bøger, musik og film. Her har vi samlet relevante informationer omkring opbygning eller udvikling af Bibliotekets samling af bøger, musik og film på et af BiblioteksCenter for Integrations 15 fokussprog. I højre side kan du klikke dig videre til informationer om lån, indkøb, internationale tidsskrifter og aviser og markedsføringsmaterialer. Inden for disse emner har vi lavet links på tværs af siderne, så du hele tiden har adgang til flere af BiblioteksCenter for Integrations tilbud. Hvis der ikke er et link til den information, du søger, så skal du benytte brødkrummestien til at komme tilbage til ”SBCI” eller ”bøger, musik og film”.

Det er også denne del af hjemmesiden, der kommer til at give adgang til ”sprogsider” med alt fra elektroniske kataloger, chatforum og linksamling til alverdens informationer om elektroniske og fysiske materialer på de enkelte sprog.

Videncenter

Her har vi samlet informationer og tilbud til bibliotekarer og andre interesserede, der søger ny viden. Det er her, du kan læse om og melde dig til vores kompetence- og vidensnetværk samt finde konkret information og inspiration i forskellige rapporter og publikationer. Hvis du ønsker at dele din viden med andre med interesse for etnisk biblioteksbetjening eller kender til en spædende rapport, så er det her på siden, du kan formidle det videre.

Dialog og debat bliver vigtige elementer. Der er således planer om at få oprettet en blog og kørt BiblioteksCenter for Integrations medarbejdere i stilling til at formidle deres specialviden online.

Projekter

Projekt ”100 Lektiecaféer" er et af de større, aktuelle projekter, som BiblioteksCenter for Integration koordinerer på landsplan.

Værktøjskassen

I værktøjskassen finder du praktiske redskaber, som kan bruges i forbindelse med nye eller igangværende initiativer på biblioteket for etniske minoriteter. Download markedsføringsmaterialer og biblioteksregler på 15 sprog, find sproggrupperne i bibliotekets lokalområde eller få gode råd til steder, hvor du kan søge informationer om sproggruppers kulturelle baggrunde.

FINFO

Den flersprogede webportal www.finfo.dk drives af SBCI og udvikles i samarbejde med landets biblioteker. Her kan I finde informationer, som går bagom FINFO og har relevans for nysgerrige sjæle og alle jer, der bidrager med indhold til siden, på sigt vil der være adgang til baggrundsinformationer, chatforum, kursustilmelding, presseomtale og meget andet.

Vi fortsætter arbejdet

Der er masser af idéer på tegnebrættet, som vi glæder os til at præsentere dem for Jer i den kommende tid.

Som med de fleste IT-projekter, tager det tid, at få alle idéer implementeret. Hav tålmodighed og vi informerer naturligvis løbende når der er mulighed for at reklamere for relevante arrangementer i vores kalender, føre debatter, kommentere på sidernes indhold, chatforum hvor du kan møde BiblioteksCenter for Integrations medarbejdere.

Hvad mener du?

Vi modtager naturligvis gerne feedback på den nye hjemmeside. Har du forslag til indhold? Fungerer strukturen? Savner du noget? Giv os ris såvel som ros!

På gensyn på www.statsbiblioteket.dk/sbci