Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / SBCI inddrager kunderne i planlægningen
For biblioteker
Navigation
 

SBCI inddrager kunderne i planlægningen

SBCI inddrager kunderne i planlægningen

Stemningsbillede fra januarmødet.

30. januar 2007
Af Ida Schrøder, BiblioteksCenter for Integration

SBCI er nu i fuld gang med at drøfte indkøbet for 2007 med det netop nedsatte nationale indkøbsteam. Det første møde blev afholdt den 18. januar, og det næste er planlagt.

Muligheden for at deltage i planlægningen af SBCI’s indkøb for 2007 blev modtaget positivt, da SBCI i efteråret inviterede bibliotekarer til at deltage i Nationalt Indkøbsteam. Bestående af 7 bibliotekarer fra hele landet, fungerer Nationalt Indkøbsteam som sparringspartnere og som link mellem SBCI og slutbrugerne. Deltagerne har alle spændende og varierede kompetencer, der spreder sig fra generelt kendskab til mange sprogområder til specifikt kendskab til enkelte sprog og fra børne- til voksenområdet. Vi glæder os meget til at få nytte af denne viden!

Medlemmernes viden fik vi en smagsprøve på, da vi mødtes til en drøftelse om indkøbet af arabiske materialer den 18. januar. Her havde vi en dynamisk snak om specifikke ønsker fra slutbrugerne, praktiske muligheder ved indkøb og klargøring, balancen mellem aktuel og universel faglitteratur, fordelingen mellem bøger, film og musik, kvaliteten af film, copyright tilladelser, eksemplarantal, priser og meget andet.

Input fra mødet tog Eva Fahnøe Buch med sig, da hun den 24. januar drog til bogmesse i Cairo for at købe årets bestand af bøger på arabisk. På opfordring af Nationalt Indkøbsteam holder hun blandt andet udkig efter kærlighedsromaner til unge piger og faglitteratur om Tørklædedebatten og Saddam Hussein.

SBCI glæder sig til at se Nationalt Indkøbsteam igen i midten af februar til en dialog om indkøbet for 2007, der går på tværs af sprog og materialetyper.