Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / SBCI’s tværfaglige netværk er stadig åbne for nye medlemmer
For biblioteker
Navigation
 

SBCI’s tværfaglige netværk er stadig åbne for nye medlemmer

22. august 2007

Af Ida Schrøder.

Hvis du gerne vil vide mere om integrationsfremmende aktiviteter, så meld dig allerede idag ind i et af SBCI’S nationale, tværfaglige netværk.

Kvinde/pigenetværket

I Kvinde/pigenetværket udveksler deltagerne erfaringer og viden om integrationsprojekter, der har piger og kvinder som deltagere. Hvis du melder dig ind i netværket nu, kan du deltage i det næste netværksmøde den 10. september fra kl. 10 - 15, hvor puljefinansiering og evaluering er til debat:

Leder af kursusgruppen på Kringlebakken, Lisbeth Vibe Utzon fortæller om Kringlebakkens erfaringer med at gennemføre evalueringsforløb og søge puljer. Hun kommer bl.a. ind på processen fra at få en god idé til et projekt er realiseret – og på, hvilke erfaringer de har gjort sig i forbindelse med at have CASA som evaluator. Bagefter er der afsat tid til spørgsmål og snak om evalueringsforløb.

Eftermiddagens oplæg holdes af Julie Cold, som er fuldmægtig i Integrationsministeriet og bl.a. sidder med administration af puljer vedr. etniske minoritetskvinder og netværk. I oplægget fortæller hun om Kvindeinitiativet – Integrationsministeriets nyeste indsats for at styrke kvindernes netværk, beskæftigelse og muligheder for at fremme deres børns integration. Bagefter er der tid til spørgsmål til oplægget og snak på tværs af bordene om puljeansøgninger og Integrationsministeriets forventninger til ansøgerne.

Læringsnetværket

I Læringsnetværket udveksler deltagerne erfaringer om læringsprojekter, der har etniske minoriteter som deltagere. På sidste møde fik Hans Elbeshausen fra Biblioteksskolen sat gang i deltagernes kritiske refleksioner over, hvad læring egentlig er.

Nogle af de spørgsmål, der blev diskuteret var: Hvorfor hedder det ikke undervisning? Er bibliotekernes læringsprojekter i praksis assimilationsprojekter? Hvordan inddrages deltagernes forskellige oplevelser og anskuelser i praksis? Hvis du har lyst til at deltage i diskussionen og lære mere om praksis, så meld dig ind i netværket og få mulighed for at deltage på næste møde den 4. oktober fra kl. 10 – 15. Her bliver igangværende projekter diskuteret i relation til sidste mødes teoretiske perspektiver:

Mikkel Helldén-Hegelund Nørrebro Bibliotek fortæller om det nystartede projekt ”Karrierebiblioteket” på Nørrebro Bibliotek. Under overskriften ”fra et job-hjørne med 3 computere til Community Center Gellerup” supplerer Lone Hedelund med erfaringer fra Gellerup Bibliotekerne.

Marianne Ellert fra Albertslund Bibliotekerne fortæller om erfaringerne med at starte et læringsprojekt op i tæt samarbejde med de boligsociale aktører i Albertslund.
Efter hvert oplæg er der tid til at stille spørgsmål og diskutere projekterne med inddragelse af læringsteori.

Kunne du tænke dig at deltage i et eller begge netværk, så send en mail til netværkets koordinator, Ida Schrøder. Du kan finde kommissorier, referater og slideshows fra møderne på SBCI’s hjemmeside.