Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Sidste chance for at være vært for Expat Dinners
For biblioteker
Navigation
 

Sidste chance for at være vært for Expat Dinners

Udgivet 12. januar 2011

Expat frise

Gør som flere andre allerede har gjort - tilmeld dit bibliotek som vært for Expat Dinners og husk at deadline er 18. januar. Som vært for Expat Dinners – på biblioteket den 3. marts får jeres bibliotek mulighed for at møde og promovere bibliotekets mangfoldighed af kulturelle services til en ny og interesseret brugergruppe - newcomers. Sidste år tog 250 lokale danskere og expats/newcomers chancen for at udvide deres horisonter og mødte op til fællesspisning på biblioteket.

Ny brugergruppe i sigte!

Flere undersøgelser viser, at newcomers – udenlandske arbejdstagere ofte med familie – savner og søger muligheder for netværk, lokal forankring og kulturelle tilbud. Med Expat Dinners – på biblioteket får bibliotekerne en unik mulighed for at komme i kontakt med og markedsføre deres kultur- og sprogtilbud overfor en ny målgruppe gennem et uformelt sammenskuds-middagsarrangement – på biblioteket.

Bag arrangementet står Expat in Denmark (Dansk Erhverv) i samarbejde med Statsbiblioteket og Greve Biblioteks nationale projekt Newcomers og de nye udfordringer samt matchingsitet Letsmeetin.dk (Foreningen Nydansker).

Læs mere om målgruppen expats/newcomers på www.newcomers.dk (link udløbet)
eller www.wearenottourists.dk (link udløbet)

Expat Dinners - buffetFælles buffet – resten er op til jer

Formålet med Expat Dinners er at skabe rammerne for et møde mellem lokale danskere og expats/newcomers. Konceptet er, at alle deltagere medbringer en (national)ret og drikkelse til en fælles international buffet. Værtsbiblioteket står selv for at lægge lokale, borde og personale til. Derudover opfordrer vi til, at I gør aftenen mere biblioteksorienteret ved at arrangere noget ekstra som f.eks. højtlæsning, musik eller andet der er relevant for lige netop jeres bibliotek.

Markedsføring og alt det praktiske…

Markedsføringen forestås af både bibliotekerne og Expat Dinners’ samarbejdspartnere. Som støtte til bibliotekernes egen markedsføring vil I modtage tekster til pressemeddelelser og skabeloner til flyers og/eller plakater. Idéen er, at bibliotekerne står for ’rekruttering’ af lokale borgere og vores samarbejdspartnere markedsfører i deres internationale og erhvervsnetværk. Registrering af deltagertilmelding foregår i samarbejde mellem Expat in Denmark, Projekt Newcomers og værtsbibliotekerne.

Tilmeld dit bibliotek nu!

For tilmelding, spørgsmål m.m. - send en mail til Elisabeth Moltke på emo@statsbiblioteket.dk