Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Søg penge til lektiecaféer uden for biblioteket
For biblioteker
Navigation
 

Søg penge til lektiecaféer uden for biblioteket

22. april 2008
Søg penge til lektiecaféer uden for biblioteket

Muntre miner under Britta Gyldenklevs oplæg om den pressekontakt, der har givet gode resultater på Kvaglund Bibliotek.

Af Susanne Linton

Fire nye lektiecaféer åbner i løbet af april, og samtidig overvejer flere biblioteker at udvide aktiviteterne med f.eks. drengeklubber, lektiehjælp for voksne eller sprogudvikling via drama. Men Projekt Lektiecafés samarbejdspartnere: Brug for alle unge, Styrelsen for Bibliotek og Medier samt SBCI opfordrer nu også bibliotekerne til at benytte mulighederne for at placere en del af lektiecaféernes aktiviteter uden for bibliotekets rammer.

Bibliotekerne kan nemlig også søge midler til at oprette lektiecaféer på den lokale skole (hvis den ligger på større afstand af filialen) eller lave ”fremskudte” lektiecafé-aktiviteter, hvor børnene befinder sig – f.eks. i ungdomsklubber.

Sidstnævnte blev meldt ud på to temamøder på Statsbiblioteket og BiblioteksCenter for Integration (SBCI) henholdsvis 1. og 14. april. Møderne talte 80 deltagere.

Planlæg skoleåret 2008/09 nu

Lektiehjælpspuljen er åben for ansøgninger resten af 2008. Der kan fortsat søges 30.000 kr. til etablering af en basis lektiecafé og op til 50.000 til udvidede aktiviteter. Midlerne til udvidede lektiehjælpstilbud kræver dog, at en egenfinansiering på 40 procent. SBCI anbefaler, at bibliotekerne søger midler fra puljen nu, hvis aktiviteten skal begynde med start fra det nye skoleår.

”Online” er supplement

Selv om Statsbiblioteket nu sætter fokus på udviklingen af ”online lektiehjælp”, understreger områdeleder Flemming Munch, at det nye tilbud på sigt vil blive et supplement til og ikke en erstatning for de lektiecaféer, der fysisk har til huse i og uden for bibliotekerne.

For yderligere oplysninger kontakt projektleder Susanne Linton, sli@statsbiblioteket.dk