Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / SPOT Festival 2013 - stedet hvor musikbranchens ildsjæle mødes
For biblioteker
Navigation
 

SPOT Festival 2013 - stedet hvor musikbranchens ildsjæle mødes

Af Niels Mark, ansv. redaktør Bibzoom

For andet år i træk var Bibzoom og bibliotekerne godt repræsenteret på årets SPOT Festival.

I det øjeblik man træder ind på festivalområdet, mærker man intensiteten og energien forbundet med SPOT Festival. Festivalen har til mission at promovere de nye spændende upcoming bands fra den danske og nordiske musikscene. SPOT Festival er både et rampelys for de håbefulde nye danske navne og et mødested for branchefolk - og folk som bare brænder for musikken.

Bibliotekskonference på festivalpladsen
For 45 biblioteksfolk begyndte årets SPOT Festival allerede om formiddagen i et stemningsfyldt koncertlokale med en morgenbuffet, som blev startskuddet for fem timers spændende faglige diskussioner mellem biblioteksrepræsentanter og spidsfolk fra andre dele af musikverdenen - fra Musikmagasinet GAFFA til repræsentanter for labels og andre brancheorganisationer. Konferencen var arrangeret i et samarbejde mellem SPOT Festival, Bibliotekarforbundet og Bibzoom.

Konferencevært var den legendariske musiker Ivan Pedersen som de fleste af os bedst kender fra 80'ernes popgruppe Laban og Backseat (Boys).
Inkluderet i prisen for at deltage i konferencen var også fri entre til hele SPOT Festivalen og det var der heldigvis mange af konferencegæsterne der udnyttede sig af.

Bibzoom guidede SPOT Festival-gæsterne
Det var ikke kun i forbindelse med bibliotekskonferencen, at Bibzoom samarbejdede tæt med arrangørerne af SPOT Festivalen. Ved hovedindgangen til selve festivalen lå Bibzooms lytteguides side om side med festivalens egen tidsplan og blev udleveret til de fremmødte gæster.

Med Bibzooms festivalhæfte i hånden blev SPOT Festivalens gæster guidet til en række af de spændende koncerter anbefalet af musikkyndige biblioteksfolk på baggrund af de over hundrede koncerter, som løb af stabelen i løbet af de to festivaldage.

SPOT Festivalen i sig selv er en unik oplevelse med de mange unge talentfulde bands, der brænder for at spille og vise deres talenter på scenerne. Men oplevelsen af at have deltaget i et konstruktivt og spændende fagligt musikbranche-forum, og så dernæst slippe sig selv ud i den intense festivalstemning, var for mange af de fremmødte biblioteksfolk en inspirerende oplevelse.

SPOT Festivalen, Bibliotekarforbundet og Bibzoom arbejder på at fortsætte succesen igen i 2014 med en ny bibliotekskonference og håber, at endnu flere biblioteksfolk vil få chancen for at opleve denne inspirerende og tempofyldte weekend i musikkens tegn - midt i det spirende Aarhusianske forår.