Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / SPOT Festival 2014 - fremtidens musikbibliotek
For biblioteker
Navigation
 

SPOT Festival 2014 - fremtidens musikbibliotek

Udgivet 13. maj 2014

Niels Mark, ansv. redaktør, Bibzoom Musikredaktion


SPOT Festivalens og Bibzooms fælles fokus på at promovere ny dansk musik resulterede i tæt samarbejde for tredje år i træk.


Selvfølgelig stråler solen altid over Aarhus, når SPOT Festival omdanner bymidten til en heksekedel af unge håbefulde bands, branchefolk og musikglade tilskuere.

I det øjeblik man træder ind på det efterhånden store festivalområde omkring Musikhuset og Scandinavian Conference Center mærker man straks spændingen og intensiteten - begejstringen og energien der omkranser SPOT Festivalen.

Mere end 160 nye spændende upcoming bands fra den danske og nordiske musikscene slår vejen forbi Spot i løbet af den weekend i maj, hvor festivalen afholdes.

Bibliotekerne debatterer fremtiden på SPOT Festival
40 biblioteksansatte tyvstartede årets SPOT Festival allerede kl. 10 om formiddagen på det stemningsfyldte spillested Radar. Der blev varmet op med morgenbuffet inden seks timers debatter og faglige udvekslinger satte dagsordenen for bibliotekskonferencen "SPOT på musikbibliotekets fremtid".

Konferencen var i år arrangeret i et samarbejde mellem SPOT Festival, Bibliotekarforbundet, Musikparlamentet og Bibzoom.

I løbet af konferencen kom det danske hip hop-band Tarani forbi og gav en lille intimkoncert for konferencegæsterne, efterfulgt af to artist talks - først af Henrik Tuxen fra Library Sessions og dernæst af undertegnede om bandets oplevelse af at blive promoveret via Bibzooms tilbud til unge bands - Unsigned.

Inkluderet i prisen for at deltage i konferencen var også fri entre til hele SPOT Festivalen, og det var der heldigvis mange af konferencegæsterne, der udnyttede sig af.

Bibzoom guidede SPOT Festival-gæsterne
Det var ikke kun i forbindelse med bibliotekskonferencen, at Bibzoom havde indgået tæt samarbejde med SPOT Festivalen og ROSA (Dansk Rocksamråd). Ved hovedindgangen til selve festivalen lå Bibzooms lytteguides side om side med festivalens egen tidsplan og blev udleveret til de fremmødte gæster.

Med Bibzooms festivalhæfte i hånden blev SPOT Festivalens gæster guidet til en række af de spændende koncerter der var anbefalet af musikkyndige biblioteksfolk på baggrund af de over hundrede koncerter, som løb af stabelen i løbet af de to festivaldage.

SPOT Festivalen, Bibliotekarforbundet og Bibzoom arbejder på at fortsætte succesen igen i 2015 med en ny bibliotekskonference og håber, at endnu flere biblioteksfolk vil få chancen for at opleve denne inspirerende og tempofyldte weekend i musikkens tegn - midt i det spirende aarhusianske forår.