Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Statsbiblioteket indgår banebrydende kontrakt med DR
For biblioteker
Navigation
 

Statsbiblioteket indgår banebrydende kontrakt med DR

Udgivet 6. august 2009

Af Flemming Munch

BiblioteksCenter for Integration (SBCI), der er en del af Overcentralområdet på Statsbiblioteket, har netop indgået kontrakt med DR omkring oversættelse og publicering af danske nyheder på de seks mest udbredte indvandrersprog i Danmark. Servicen vil som udgangspunkt blive leveret på arabisk, bosnisk, engelsk, tyrkisk, somali og urdu.

Samarbejdet mellem Danmarks Radio og SBCI er indgået på basis af en fælles forventning om gode synergieffekter. Både DR og SBCI er institutioner under Kulturministeriet, der på hver sin måde udfylder en vigtig rolle i forhold til oplysning og adgang til information og kulturelle tjenester

Fra 17. august 2009 vil en lang række nyheder dagligt blive oversat og publiceret via www.dr.dk, DRs tekst-tv og via SBCIs flersprogede webportal www.finfo.dk.

Kerneopgaven for SBCIs formidling over for indvandrere og flygtninge er netop koncentreret inden for disse sprog, som udgør ca. 80 procent af vores efterspørgsel. Vi ser samtidigt formidling af nyheder som et meget understøttende, positivt og efterspurgt element.

Udover at den nye service i sig selv er et væsentligt bidrag til at udbygge og forbedre servicen til vores primære målgruppe, ventes satsningen samtidigt at øge indholdet og dermed udbyttet af finfo.dk. Herudover sikrer kompetencerne på de mange sprog et kærkomment og længe savnet kompetenceløft i forhold til varetagelsen af vores øvrige SBCI opgaver med bl.a. indkøb, katalogisering og markedsføring af bøger, musik og film

Vi arbejder løbende på at forbedre og nyudvikle vores servicepalette inden for flersproglig formidling.