Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Statsbiblioteket inviterer til deltagelse i rådgivende udvalg på indvandrerområdet
For biblioteker
Navigation
 

Statsbiblioteket inviterer til deltagelse i rådgivende udvalg på indvandrerområdet

Udgivet 20. marts 2013

Statsbiblioteket inviterer nu nye medlemmer til at sidde med i Statsbibliotekets rådgivende udvalg om overbygningsfunktionen på indvandrerområdet – Etnisk Biblioteksudvalg.

Siden 2006 har Etnisk Biblioteksudvalg rådgivet Statsbibliotekets BiblioteksCenter for Integration (SBCI) i forhold til tiltag og driftsopgaver på området. Udvalget består i øjeblikket af biblioteksledere og medarbejdere fra København, Aarhus, Odense, Esbjerg og Albertslund samt en repræsentant fra Kulturstyrelsen.

Læs mere om det eksisterende udvalg >>

Området har ændret sig meget siden etableringen af udvalget i 2006, og kommissoriet er derfor netop blevet opdateret og bemærket i Statsbibliotekets Overcentraludvalg.Se det nye kommissorium her >>

Formål
Biblioteksudvalget skal understøtte og rådgive Statsbiblioteket i dets rolle som Biblioteks- og videnscenter for betjening af etniske minoriteter ved at drøfte og kvalificere ideer og komme med input til den nationale koordinering på området. Udvalget skal medvirke til at synliggøre og effektivisere bibliotekernes indsats på området, herunder drøftelse af opgavefordeling, kompetenceområder m.v.

Sammensætning og arbejdsform
Udvalget består af max fem repræsentanter fra folkebibliotekerne samt en repræsentant fra Kulturstyrelsen og repræsentanter fra Statsbibliotekets ledelse (OC-Området).

Udvalgets medlemmer udgøres af repræsentanter fra folkebiblioteker, som er engagerede på området, og som aktivt aftager og udlåner SBCI materialer, tilbyder Bibzoom World kommunalt og deltager ad hoc i relevante integrationsfremmende samarbejdsprojekter.

Deltagende repræsentanter skal som udgangspunkt bestride en lederstilling.

Udvalgets opgaver
Konkret vil udvalget beskæftige sig med rådgivning om SBCIs opgaver vedrørende:

  • Formidling af viden/information, herunder afholdelse af kurser, temadage m.m.
  • Indkøbspolitik
  • Udlånskoncepter (analogt og digitalt)
  • Materiale- og sprogprioritering
  • Udviklingsprojekter
  • Arbejdsdeling
  • Best practice

Visionen for udvalgets arbejde er, at det skal anspore og inspirere andre, være visionært og fremadrettet.

Kommissoriet revurderes hvert andet år.

Hvis du/I har interesse i at sidde med I udvalget eller har spørgsmål vedr. arbejdet, så kontakt: Nicola Ravden - 23411865