Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Statsbiblioteket og Nordic Best Practice bød på nordisk konference i København
For biblioteker
Navigation
 

Statsbiblioteket og Nordic Best Practice bød på nordisk konference i København

Udgivet 9. september 2011

The Nordic Library Conference 2011

 

 

Af Susanne Bodil Hodges

Deltagere fra hele Norden sad klar, da Statsbiblioteket, BiblioteksCenter for Integration var vært for den nordiske konference The Nordic Library Conference 2011.

Konferencen var et initiativ fra netværket Nordic Best Practice. Netværket har til formål at fremme nordisk videndeling og skabe projektsamarbejde mellem de nordiske lande omkring biblioteksservices for etniske minoriteter. Netværket består af tre partnere: Statsbiblioteket, Sveriges Kungliga biblioteket og Norges Nasjonalbiblioteket.
 

Deltagere fra nær og fjernSalen

Omkring 75 deltagere sad klar i det indre København, da den første keynote speaker, den kendte antropolog Thomas Hylland Eriksen, gik på talerstolen. Nationaliteterne i salen var godt blandet med hovedparten fra Danmark og Sverige. Der var også en del fra Norge samt et par islandske deltagere.

Der er i øvrigt mere om Thomas Hylland Eriksens hvirvelvind af en tale i artiklen: Kulturel uenighed skal bygge på oplysning og respekt.

Bussen ruller mod Nørrebro, Nordvest og Den Sorte DiamantBlågårdens Bibliotek

BIBLIOTEKET


For en del af de udenlandske deltagere begyndte konferencen allerede om onsdagen med en helt særlig biblioteks-tour i København. Et besøg på Blågårdens Bibliotek, en tour i det nye BIBLIOTEKET i Nordvest samt en afsluttende rundvisning på Den Sorte Diamant efterlod en gruppe meget imponerede deltagere.                                                         Foto:  Blågårdens Bibliotek     


De var bl.a. fascinerede af BIBLIOTEKET og de mange forskellige typer af biblioteksrum, som bygningen indeholder, og var især glade for den hyggelige stemning på Blågårdens Bibliotek.Foto: Et kig ind til lektiecafeen på BIBLIOTEKET

Egyptiske toner og hip hop: musikalske nedslag

                                                                                                                     Foto: Fatma Zidan og band

Fatma Zidan


Konferencen bød også på musik af Fatma Zidan. Sangerinden spillede et udvalg af sine sange til den officielle konferencemiddag, deriblandt nummeret Ana Kol, som hun vandt en Danish World Music Award for i 2010.                                      


Legestuen

Foto: Legestuen på konferencescenen

 

                                    

Den musikalske underholdning fortsatte om fredagen med gruppen Legestuen, som er en del af foreningen Ghetto Gourmet, der underviser unge med en flerkulturel baggrund i rap og musik. Tre unge stjerner indtog scenen og fik alle konferencedeltagerne op af stolene og hofterne i sving.