Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Statsbiblioteket rundede 112 år
For biblioteker
Navigation
 

Statsbiblioteket rundede 112 år

Af Ulla Eltang Sylvestersen, projektmedarbejder, Statsbiblioteket

Statsbiblioteket er en "moden dame", men pension og aflastning kommer ikke på tale. Tvært imod er Statsbiblioteket mere aktivt og i bedre vigør end nogensinde, så der var derfor al mulig grund til at fejre 112-års-fødselsdagen tirsdag d. 17. juni

Køen var lang, da isskeerne formede de første kugler chokoladeis i Statsbibliotekets kantinegård. Traditionen tro var Paradis-is inviteret, nu hvor biblioteket kunne fejre sin 112 års fødselsdag. De studerende, der endnu ikke havde afsluttet deres eksamener, fandt hurtigt vejen til den opstillede isvogn, og fik forsødet dagens studier med en lækker og kølende is i det skønne vejr.

Tårnet på toppen af Aarhus
Dannebrogs røde og hvide farver vejrede foran hovedindgangen og bød alle velkommen til eftermiddagens program. Både pensionister, børnefamilier og studerende mødte talstærkt op, og der var store forventninger til, hvad der gemte sig i det høje tårn uden vinduer, der står som et vartegn for Aarhus på toppen af bakken.

Et stærkt team af rundvisere stod klar til at præsentere Statsbibliotekets skatte for alle interesserede. Turen gik i første omgang gennem Servicecentret og de forskellige studiezoners ca. 550 studiepladser med såvel individuelle studiepladser, grupperum og relaxområde med loungesofaer og playstation.

Ud over den storslåede udsigt fra 17. etage, hvorfra man kan se hele byen og det ekspanderende havneområde, var interessen også stor for de mange bøger. Etagerne i bogtårnet rummer alle lange rækker reoler, der ud over tidsskrifter, bøger og andre tykke samlinger også er fyldt med cd’er og sjældne vinylplader. Den komprimerede og effektive opstilling af bøger fascinerede de besøgende, og hvad kun de færreste vidste var, at bøgerne i Statsbibliotekets samlinger på grund af pladsmangel er opstillet efter størrelse og ikke efter forfatternavn eller titel.

Statsbiblioteket er også for dig
For de, der ikke havde været på Statsbiblioteket før, var begejstringen for de venlige og imødekommende faciliteter stor. Desuden gjorde opdagelsen af, at Statsbibliotekets services er for alle, stor lykke blandt byens borgere. Flere oprettede sig som brugere allerede under rundvisningen, mens andre ikke var i tvivl om, at de fremover vil komme til at læse både dagens avis og forskellige tidsskrifter på Statsbiblioteket. Der er givetvis mange, der ikke nåede rundvisningen i tirsdags – de får selvfølgelig muligheden, når Statsbiblioteket runder 113 år 17. juni 2015.