Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Statsbiblioteket styrker overbygningsfunktionen
For biblioteker
Navigation
 

Statsbiblioteket styrker overbygningsfunktionen

Udgivet 6. juni 2014

Af Flemmning Munch, områdedirektør, Statsbiblioteket

OC-Området har gennem længere tid øget udviklingssamarbejdet med folkebibliotekerne, og Lektier Online, Bibzoom, Folkemødet og nu også Digital Artikelservice er bare eksempler på nogle af de projekter, der har skabt helt nye muligheder og samarbejdskonstellationer.

I forlængelse heraf er det besluttet, at vi vil styrke netop disse opgavefelter, og som et første eksempel på den styrkede fokus har OC pr. 1. august ansat 2 nye medarbejdere, der skal bidrage til at styrke samarbejdet yderligere.

De to medarbejdere er henholdsvis Lene Byrialsen, som de fleste fra bibliotekssektoren nok allerede kender, særligt fra hendes tid som leder af Odense Centralbibliotek, og Kirsten Lund, der indtil for et par år siden var formidlingschef på Koldingbibliotekerne, og nu kommer fra en stilling som specialkonsulent på Aarhus Universitet.

Lene vil særligt varetage opgaver med at styrke den direkte dialog mellem Statsbiblioteket og folkebibliotekerne, medens Kirsten vil indgå i ledelsen af OC´s Projektudviklingsfunktion bl.a. med fokus på digital dannelse og læring. Vi vender snarest tilbage med lidt flere detaljer om begge.

Herudover har vi i OC besluttet at tage imod en opfordring til at øge dialogen og samarbejdet med bl.a. centralbibliotekerne, og det vil vi gøre ved aktivt at invitere til dialog. Også i forhold til dette, vil vi snarest vende tilbage.