Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Statsbiblioteket udsmykket med historiske billeder og nutidens levende bibliotek.
For biblioteker
Navigation
 

Statsbiblioteket udsmykket med historiske billeder og nutidens levende bibliotek.

Udgivet 2. juli 2012

Af Rune Sanggård Andersen

Over de seneste år har en omfattende renovering og nyindretning fundet sted på Statsbibliotekets adresse på toppen af Aarhus Universitetspark. Nye publikumsarealer med ekstra studiepladser, grupperum, centralt servicecenter og loungeområde har medvirket til et stødt stigende besøgstal og en betydning som attraktivt studiecenter.

Gode studiefaciliteter, en god service og ”summende aktivitet” er vigtige fokusområder for Statsbiblioteket i det strategiske arbejde med indsatsområdet ”attraktive rum”. Dette indsatsområde har til formål at konkretisere visionen om netop at skabe attraktive tidssvarende rum og hermed gøre Statsbiblioteket til det naturlige valg for både forskere og studerende.

Det seneste tiltag i denne sammenhæng er udsmykningen af en lang række publikumsarealer og oprettelsen af et galleri i rotunden på anden sal. Her er både gamle og en masse nye fotografier af mennesker og hverdagen på Statsbiblioteket. Fotografierne repræsenterer hermed Statsbibliotekets 110 års historie og ikke mindst det liv der leves på biblioteket hver dag.

Med udsmykningen ønsker Statsbiblioteket at tilføje ekstra stemning og baggrunde til de mange besøgendes gøremål og aktiviteter, hvad end det er koncentrerede studier, hurtige bogafleveringer eller gruppemøder.

Se eksempler på udsmykningen nedenfor, eller kom på besøg og se vores faciliteter med egne øjne

Billedfriser med eksempler på de mange aktiviteter og mennesker på  Statsbiblioteket

Udsmykning i den nyoprettede lounge på anden sal. Billederne er fra Statsbibliotekets 110 års historie og fortæller i korte glimt om livet og udviklingen frem til i dag.