Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Stop for bestillinger på Statsbibliotekets materialer via Z39.50
For biblioteker
Navigation
 

Stop for bestillinger på Statsbibliotekets materialer via Z39.50

Udgivet 23. januar 2013

Af Henrik Haagensen, Fuldmægtig, Statsbiblioteket

Statsbiblioteket bliver desværre nødt til at iværksætte et midlertidigt at stop for modtagelse af bestillinger fra Netpunkt via z39.50. Bestillinger fra Netpunkt vil indtil videre blive modtaget som mail.

Dette betyder i praksis, at bibliotekerne ikke vil modtage automatiske opdateringer i deres fjernlånssystemer på bestillinger sendt til Statsbiblioteket via Netpunkt.

I forbindelse med en opgradering af Statsbibliotekets system til en ny version i sidste uge, er der opstået en fejl i håndteringen af kald til z39.50 serveren. Det vil sige den del af systemet, som understøtter for eksempel ’trafiklysene’ i Netpunkt.

En stor del af bestillingerne fra Netpunkt på materialer lokaliseret til Statsbiblioteket, resulterer derfor i en bestilling uden ID-nummer.

Statsbiblioteket ser sig derfor nødsaget til indtil videre at suspendere modtagelse af bestillinger via z39.50.

En udløber af den ovennævnte fejl har været, at udlån til biblioteker siden den 15. januar er blevet leveret med en afleveringsdato, som var identisk med udlånsdatoen.

Disse lån er nu blevet rettet i Statsbibliotekets system således, at der er en normal udlånsperiode på lånene.

Statsbiblioteket og systemleverandøren arbejder på højtryk for at få rettet fejlen og håber at vende tilbage med positivt nyt i sagen så hurtigt som muligt.