Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Større synlighed for digitale samlinger
For biblioteker
Navigation
 

Større synlighed for digitale samlinger

Udgivet 15. oktober 2019

Nu bliver det lettere at finde indhold fra Arkiv for Dansk Litteratur og Danmarks Breve. Det Kgl. Bibliotek og DBC har lavet en aftale, så Forfatterweb nu linker til relevant indhold, og gør indholdet lettere tilgængeligt for brugerne f.eks. i forbindelse med opgaveskrivning.

Arkiv for Dansk Litteratur (ADL)
Hjemmesiden indeholder udvalgte dele af den ældre danske litteratur fra middelalderen og frem til midt i det 20. århundrede, og der er værker af 78 forfattere. Der gives en faglig introduktion af en ekspert til en lang række forfatterskaber, hvilket er inklusiv bibliografiske oplysninger om de vigtigste udgaver samt den vigtigste senere litteratur om forfatterskabet.

Forfatternes tekster stammer fra udgaver, som ADL har gjort tilgængelige, og brugeren kan derfor citere de trykte udgaver med ADL som kilde.

Arkiv for Dansk Litteratur >>

Der linkes fra Forfatterweb til nedenstående forfattere i Arkiv for Dansk Litteratur:

Danmarks Breve
Digitalisering af trykte brevudgivelser fra Det Kgl. Bibliotek findes i Danmarks Breve. Der findes over 12.000 breve i søgebasen, og digitaliseringen muliggør søgning på tværs af brevudgivelser, så man kan finde breve fra samme afsender, selvom brevene ikke er blevet trykt i samme udgivelse.

Danmarks Breve >>

Der linkes fra Forfatterweb til nedenstående forfattere i Danmarks Breve:

 

For yderligere oplysninger eller evt. spørgsmål kontakt: Vibeke Nielsen