Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Genial streaming på netmusik.dk!
For biblioteker
Navigation
 

Genial streaming på netmusik.dk!

Udgivet 9. april 2010

Af Pernille Schaltz

portletlogo2_2009

netmusik.dk havde efter aftale med Basepoint Media mulighed for at give 30 bibliotekarer adgang til et testsite i uge 12 (22.- 28. marts 2010) for at afprøve og vurdere den kommende streaming-løsning på netmusik.dk. Vi var så heldige, at rigtig mange musikbibliotekarer fra hele landet var interesserede i at teste løsningen, og nu foreligger resultaterne fra testperioden.

Testresultaterne

Tilbagemeldingerne fra musikbibliotekarerne har generelt været utrolig positive og viser tydeligt, at streaming er nutidens måde at stille musik til rådighed. Med en streamingløsning vil netmusik.dk få mange flere og specielt unge brugere; også brugere med andre platforme som f.eks. Mac vil kunne benytte løsningen. Næsten alle testerne tror, at brugen af netmusik.dk samlet set vil eksplodere med det nye tilbud. Til gengæld mener mange, at brugen af downloadfunktionen vil falde i takt med, at streaming bliver kendt.

Streaming-testsitet vurderes som meget enkelt, funktionelt og velfungerende, men der er også kommet en lang række rigtig gode ideer til både tekniske og designmæssige tilretninger og forbedringer. Et par stykker har nævnt vigtigheden af at kunne tilgå streaming-løsningen på mobiltelefonen – dette forventes at blive implementeret ultimo 2010, dog med det  forbehold at den endelige implementering af ovenstående, især streamingløsningen, afventer endelig godkendelse af styregruppen. Rigtigt mange synes også, det vil være oplagt at tilbyde lydbøger, e-bøger m.m. på samme platform – altså at samle de digitale tilbud, der er og kommer på netmusik.dk´s platform.

Digitale services vs. fysisk materiale

Alle testerne vil anbefale deres bibliotek at tilkøbe løsningen, når den bliver udbudt. Dette vil ske i maj/juni med virkning fra juli 2010. Flere er dog bekymrede for om deres lokale bibliotek vil have ressourcer til fortsat både at købe fysiske cd’er og streaming fra netmusik.dk. En lokal debat om og afklaring af, hvorvidt den samme musik skal tilbydes i både fysisk og digital form, må derfor forudses. 

Evaluering

Alle input, ris og ros omkring den tekniske løsning, sitets funktionalitet m.v. bliver nu samlet i én evaluering og viderebragt til Basepoint Media, som vil bruge dette i det videre arbejde med at udvikle løsningen. Andre input om f.eks. PR for den nye service, vil netmusik.dk medtage i en kommende markedsføringsplan for den nye streamingservice.