Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Studiemesser på Aarhus Universitet
For biblioteker
Navigation
 

Studiemesser på Aarhus Universitet

P1180478a.JPGDID YOU EVER WISH YOU COULD BRING THE LIBRARY WITH YOU?
WE GIVE YOU E-ACCESS TO MILLIONS OF ARTICLES, BOOKS AND DATABASES. Med dette tema deltog Statsbiblioteket i samarbejde med Aarhus University Library (AUL) for femte gang i studiemesserne på Aarhus Universitet.

Traditionsrige studiemesser
Studenterrådet ved Aarhus Universitet og Studenterlauget på ASB har i en årrække arrangeret messer i forbindelse med studiestart på universitetet. Studiemessen i Aarhus Universitets aula er et stort tilløbsstykke for både offentlige institutioner og græsrodsorganisationer samt tilbud af mere kommerciel art til de nye studerende. Messen i aulaen på Fuglsangs Allé er noget mindre og af overvejende kommercielt tilsnit.

Statsbiblioteket og Aarhus University Library (AUL) har de sidste fem år samarbejdet om en stand på messerne – i den sammenhæng kalder vi os Aarhus University Libraries.

Har du en hængekøje?
Med fjernadgang til e-ressourcer kan du tage biblioteket med dig helt ud i hængekøjen i haven. Det budskab prøvede vi i år at formidle på vores messestand, som var indrettet med et stort bannerbillede med en pige liggende i en hængekøje, et træ, en gammel havestol og græstæppe som underlag. For at understøtte temaet uddelte vi i år orangerødder, som vi ikke havde besvær med at komme af med.

2200 quizz-besvarelser
I løbet af de fem messedage var vi i kontakt med mere end 2200 både nye og gamle studerende, som deltog i vores quiz. De studerende, der ikke kendte os på forhånd, blev med quizzen gjort opmærksom på den service, vi tilbyder i form af fjernadgang til e-ressourcer.

Lektier on-line hvervede lektiehjælpere

Lektier on-line gik rundt på messen og talte med de nye studerende og fik uddelt et par hundrede flyers. De havde så stor succes med at hverve studerende som lektiehjælpere, at der efterfølgende var der basis for at oprette et ekstra introkursus.