Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Take a trip down memory lane med Bibzoom Radio!
For biblioteker
Navigation
 

Take a trip down memory lane med Bibzoom Radio!

Udgivet 10. april 2014

Af Eva Mikkelsen, projektmedarbejder, Statsbiblioteket

Genoplev en gymnasiefest, få inspiration til, hvilken festival, du skal købe billet til, lyt til den musik dit lokale bibliotek anbefaler eller gå på opdagelse, i hvilke musikalske oplevelser din by gemmer på! Bibzoom Radio giver jeres bibliotek mange muligheder for at arbejde med online musikformidling på en kreativ måde.

Genoplev gymnasiefesten med Bibzoom Radio.

Allerede inden støvet havde lagt sig fra sidste gymnasiefest på Rosborg Gymnasium, kunne eleverne genopleve de musikalske højdepunkter fra aftenen før via Bibzoom Radio.

Eleverne fra Rosborg Gymnasium vandt i starten af marts en dyst på Lektier Online for gymnasier. De havde nemlig tilsammen modtaget mest lektiehjælp i februar i forhold til de øvrige otte pilotgymnasier. Det valgte Lektier Online at fejre med en forårsfest, hvor unge talentfulde DJ Rasmus Skøtt gav sit bud på de største musikalske hits dette forår.

Musikken er nu samlet på radiokanalen ”DJ Rasmus Skøtt anbefaler.” Kanalen ligger under nyheder i Bibzoom Radio og indbyder til nye fester eller måske et ”trip down menory lane” for eleverne på Rosborg Gymnasium?

Bibliotekerne anbefaler…
På Bibzoom Radio har jeres bibliotek mange muligheder for at arbejde med online musikformidling på en kreativ og sjov måde.

Flere biblioteker har eksempelvis lavet deres egne musikkanaler med inspiration til brugerne. Og på Ikast-Brande og Aabenraa Biblioteker er det brugerne selv, der har været i gang og indsendt deres anbefalinger.

En anden vinkel er at samle og promovere musikken fra jeres lokale musikfestivaler eller øvrige musikalske arrangementer. Under sidste års Tønder Festival lavede Tønder Bibliotek eksempelvis en Bibzoom Radio kanal, hvor man kunne lytte til årets navne før, under og efter festivalen.

Opret kanaler på Bibzoom Radio
Har I fået lyst til at lave nye kanaler, så læs mere om, hvordan man gør her >>

Herudover kan jeres lokale ”Unsigned artister” uploade deres egen musik på http://upload.bibzoom.dk/. De vil efterfølgende blive kontaktet af redaktionen med henblik på bred promovering.