Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Temadag i folkebibliotekernes Ambassadørnetværk for licenser
For biblioteker
Navigation
 

Temadag i folkebibliotekernes Ambassadørnetværk for licenser

Udgivet 4. juni 2019

Det Kgl. Bibliotek havde fornøjelsen af at præsentere udvalgte services på Ambassadørnetværket for licensers temadag den 22. maj i Gentofte og den 28. maj i Vejle.

Sarah Giersing (Gentofte) og Jacob Helms Langkilde fortalte om Det Kgl. Biblioteks særsamlinger, som omfatter alt fra reklamekataloger, Søren Kierkegaards håndskrifter, fotografier og meget andet. Der var fokus på de samlinger, som er digitalt tilgængeligt for folkebibliotekerne.

Jacob Helms Langkilde fortæller om Det Kgl. Biblioteks særsamlinger

Jytte Nielsen fortalte om Det Kgl. Biblioteks kønsforskningsservice, hvor hun kom ind på baggrunden for servicen, fagsiden og den nationale licens Women’s Studies International, som Det Kgl. Bibliotek har købt som national licens i 2019 og 2020. Jytte fortalte om, hvordan folkebibliotekerne kan benytte sig af kønsforskningsservice til betjening af studerende på ungdomsuddannelser og på professionshøjskolerne i forbindelse med opgaveskrivning. Har du spørgsmål til Det Kgl. Biblioteks kønsforskningsservice, er du meget velkommen til at kontakte Jytte Nielsen.

Jytte Nielsen præsenterer den nye nationale licens til Women's Studies International

Har dit bibliotek endnu ikke åbnet for adgangen til den nationale licens Women’s Studies International, kan du læse mere om, hvordan I kommer i gang her >>

Alle oplæggene fra temadagen bliver tilgængelige på Centralbibliotek.dk..

Det Kgl. Bibliotek har deltaget i Ambassadørnetværket siden 2017 og er i den forbindelse ambassadør for Digital Artikelservice, Mediestream og Verdensbiblioteket.dk. Har du spørgsmål til Det Kgl. Biblioteks licenser på Centralbibliotek.dk, så kontakt ambassadør Vibeke Nielsen.