Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Tilbud fra SBCI - Specialdepoter og sprogkuffeter
For biblioteker
Navigation
 

Tilbud fra SBCI - Specialdepoter og sprogkuffeter

29. juli 2008
Tilbud fra SBCI - Specialdepoter og sprogkuffeter

Foto: Sprogkuffeterne indeholder materialer der er målrettet til 5-9 årige børn.

Af Zeynab Bahramian

Specialdepoter

BiblioteksCenter for Integration tilbyder foruden Lyn- og Mixdepoter også udlån af specialdepoter til bibliotekerne og andre institutioner. Specialdepoter kan bestilles løbende efter behov og sammensættes med et bestemt/specielt tema, f.eks. kærlighed, krimier, børnebøger, film eller materialer på en bestemt dialekt.

Bestilling af specialdepoter sker via en bestillingsblanket på BiblioteksCenter for Integrations hjemmeside og i kommentarfeltet beskrives, hvordan depotet ønskes sammensat.

Primært er det slutbrugernes interesser og ønsker, der bestemmer, hvad et specialdepot skal indeholde og sekundært det omfang SBCI’s samling kan dække de ønskede materialer.

Lånetiden er 5 1/2 mdr. pr. depot.

Specialdepoter kan tilbydes på 15 sprog, som for 2008 ser sådan ud: afghansk (dari, pashto), albansk, arabisk, bosnisk/kroatisk/serbisk, kinesisk, kurdisk, persisk, polsk, russisk, somali, tamil thai, tyrkisk, urdu og vietnamesisk. Ønskes materialer på andre sprog, så skal bestillingen laves som enkeltlån på Statsbiblioteket i Århus.

Sprogkufferter

Et barn med godt kendskab til modersmålet har lettere ved at lære andre sprog. Til fremme af dette formål, tilbyder BiblioteksCenter for Integration forskellige materialekategorier til børn. Blandt andet har biblioteket sprogkufferter på arabisk/dansk og tyrkisk/dansk, som kan lånes gennem det lokale bibliotek.

Sprogkufferterne, som indeholder bøger, spil, ting og dukker, er målrettet til sprogstimulering af 5 - 9 årige børn. De giver børnene mulighed for leg med billeder, ord, rim og remser samt spil. Sprogkufferterne er bygget op over H.C. Andersens eventyr Kejserens Nye Klæder og Fyrtøjet, og giver børnene mulighed for samvær og læring gennem leg, hvor fantasien og sproget udvikles.

For at bestille sprogkufferterne kan man blot skrive en mail til sbci@statsbiblioteket.dk. Lånetiden er 5 1/2 mdr. pr. depot.

Man kan også orientere sig på vores hjemmeside under ”læs mere om depoter og enkeltlån”.