Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Tilmelding til netværksmøde om newcomers – sidste chance!
For biblioteker
Navigation
 

Tilmelding til netværksmøde om newcomers – sidste chance!

Udgivet den 22. maj 2011

3 newcomer-kvinder

Newcomers på Esbjerg Bibliotek

Af Elisabeth Moltke

1. juni kl. 12.00 er der deadline for tilmelding til netværksmøde i newcomer-netværket. Mødets fokus er videndeling og inspiration, så tilmeld straks dig/dit bibliotek, hvad enten I er nye eller gamle i gårde i arbejdet med newcomers.

       Mødet afholdes den 8. juni kl. 11.00-15.00 på Åby bibliotek, Aarhus.

Vi stiller denne gang skarpt på de services og produkter, som netværkets biblioteker har arbejdet med i det forgangne år. Hvilke ting fungerer godt, og hvordan udvikler man det gode produkt? Hvor lang tid tager det at lave en folder, og hvor skal man starte? Succeskriteriet er at gøre det så konkret som muligt at komme i gang.

Newcomer logo dark blue 
Tilmelding og information

Tilmeld dig hos Elisabeth Moltke på emo@statsbiblioteket.dk
Læs mere om mødet og Projekt Newcomers på www.newcomers.dk 


Baggrund

Netværksmødet er et element i det nationale Projekt Newcomers og de nye udfordringer – Bibliotekerne på forkant. Formålet med projektet er at stille skarpt på en ny og oplagt målgruppe for bibliotekerne – newcomers. Newcomers er arbejdsmigranter, som kommer til Danmark for at arbejde og bo, ofte med deres familier. 

På trods af at Danmark har brug for den udenlandske arbejdskraft, både nu og i fremtiden, er realiteten desværre, at mange rejser hjem før tid. Manglende trivsel og tilbud til familien er én af de primære begrundelser for dette. Med bibliotekernes mangfoldighed af lige netop kultur- og fritidstilbud på flere sprog, er det helt oplagt, at bibliotekerne positionerer sig som uomgåelige institutioner i fastholdelsesindsatsen overfor udenlandsk arbejdskraft. Expat familie - Esbjerg

På denne baggrund har Statsbiblioteket, BiblioteksCenter for Integration søsat Projekt Newcomers i samarbejde med Greve Bibliotek. Med støtte fra Styrelsen for Bibliotek og Medier søger projektet at støtte folkebibliotekerne med at markedsføre og afprøve nye services målrettet newcomers og deres familier. Endvidere satser vi på partnersamarbejde med relevante eksterne aktører nationalt (f.eks. Dansk Erhverv) og lokalt (f.eks. turistforeninger, kommunale erhvervskonsulenter, sprogskoler med mere). Partnersamarbejdet bidrager til at lette bibliotekernes newcomer-satsning og ikke mindst at gøre bibliotekerne kendte i nye fora.