Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Tour de bibliotek
For biblioteker
Navigation
 

Tour de bibliotek

udgivet 10.september 2015

Af Jens Hjørne, projektmedarbejder, Statsbiblioteket

For femte gang har de cyklet Europa tyndt, ikke i kamp for gule, grønne og prikkede trøjer men for biblioteket. Feltet har ikke bestået ikke af kaptajner, sprintere og vandbærer men af biblioteksmedarbejdere og bibliotekselskere fra alle verdenshjørner. Undervejs er det ikke udbrud og sprintersejre, der har fyldt hovederne, men derimod bibliotekernes udvikling og fremtid.

I år tæller feltet 80 deltagere, som tilbagelægger hundreder af kilometer i et tempo, der tillader reflektion, idéudvikling og networking. Forskellige traditioner og faglige kulturer mødes, og målet er at udveksle ideer og know-how på tværs af både nationale og faglige grænser. "Cycling for Libraries" er en mobil bibliotekskonference med nye veje for bibliotekerne som mållinje.

Årets rute har omfattet 650 kilometer skandinavisk cykelsti fra Oslo over Göteborg til målstregen i Aarhus. Undervejs har der været pitstop ved en lang række nordiske biblioteker, hvor både tradition og nyskabelse har understøttet turens tema"New Nordic".

Ganske passende afsluttes turen i Aarhus med fremvisning af såvel klassisk som nyt. Først i form af et besøg på Statsbiblioteket, som både huser veletablerede biblioteksdiscipliner og helt nye digitale landvindinger. Dernæst gæster feltet det spritnye urbane mediehus Dokk1 ved Aarhus Havn.

Pitstop ved Statsbiblioteket. Forfriskninger og rundvisning. Foto: Jørgen Fusgaard

Du har mulighed for at træde i feltets "spor" på Statsbibliotekets Kontakdag, tirsdag den 6. oktober 2015, hvor vi tilbyder den samme kombination af Statsbibliotek og Aarhus' spritnye kultur-, medie- og bibliotekshus Dokk1, samt en spændende dag med netværk og udsyn.

Læs mere om Kontaktdagen >>