Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Travl uge for Bibzoom
For biblioteker
Navigation
 

Travl uge for Bibzoom


af Heidi Reidel Sørensen

Aldrig har så mange medier, mennesker og organisationer sagt Bibzoom på samme tid. Interessen har været overvældende og affødt mange reaktioner. Fra den store begejstring, til serverproblemer og senest indvendinger fra rettighedsorganisationerne. 

Historier i alle medier
Mandag den 4. juni blev det nye Bibzoom lanceret nationalt. Kulturminister Uffe Elbæk åbnede festen, og herefter har interessen fra medierne mildest talt været overvældende. Bibzoom har været i de fleste af DRs P’er, tv både nationalt og lokalt, dagblade, fagblade, blogs og meget andet. Tilstrømningen til nyhedsbrevet og Facebook har været markant og reaktionerne mange. Hvis det var opmærksomhed, vi ønskede os, er den hermed leveret.

Serverproblemer
Interessen var så massiv ved lanceringen, at vores servere slet ikke kunne følge med. Det har givet lange ventetider på download, længere søgetider og også resulteret i flere fejl med login. Der er nu indsat ekstra serverkraft på alle områder, som skal håndtere den ekstra belastning, og driften er normal igen.

Shuffle er et hit
Bibzooms nye mobile app, Bibzoom Shuffle, har været et stort hit blandt brugere. Så stort faktisk, at vi måtte lukke ned for en kort bemærkning, men nu er vi tilbage igen. Tilbagemeldingerne på Shuffle fra brugerne er nærmest over en kam positive. Her har vi virkelig ramt plet for vores brugere, som ønsker inspiration til ny musik - noget det jo altid har været Bibzooms ambition at levere!

Tumult om rettighederne
Torsdag den 7. juni kom så meddelelsen fra nogle rettighedshavere, at de vil trække deres musik ud af tjenesten pga. manglende betaling fra Bibzooms underleverandør, Basepoint Media A/S, samt spørgsmål omkring aftalerne. Vi føler os helt overbeviste om, at vi har styr på vores del af denne sag, som vi også meldte ud i For Biblioteker den 7. juni. Basepoint Media har samme dag udsendt en pressemeddelelse, som frikender Bibzoom for denne sag.

Sagen bliver lige nu diskuteret på øverste niveau. Vi vil ikke på nuværende tidspunkt kommentere den yderligere, men vil melde ud i For Biblioteker og her på siden, når der er nyheder.