Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Uddannelsesbazaar for tosprogede unge
For biblioteker
Navigation
 

Uddannelsesbazaar for tosprogede unge

30. august 2006
Af Nicola Ravden, BiblioteksCenter for Integration

Kom med på biblioteksbranchens stand

Biblioteksbranchen har længe diskuteret manglen på tosprogede bibliotekarer og nødvendigheden i at tiltrække unge af en anden etnisk baggrund end dansk til biblioteksuddannelsen. Bibliotekerne har nu mulighed for at komme i kontakt med og rekruttere målrettet blandt en stor gruppe unge på den kommende Uddannelsesbazaar på Vestegnen i København.

Integrationsministeriets kampagne Brug for alle unge inviterer i samarbejde med UU-Vestegnen (Ungdommens uddannelsesvejledning) til deltagelse i Uddannelsesbazaar den 26. september 2006 fra kl. 9-15 i Albertslund.

Formålet med kampagnen Brug for alle unge, er at medvirke til at flere unge indvandrere og efterkommere påbegynder og gennemfører en uddannelse, der kan sikre dem beskæftigelse fremover.

Flere tosprogede unge til biblioteksbranchen

Mange unge med anden etnisk baggrund end dansk mangler viden om det danske uddannelsessystem, og dermed også om bibliotekaruddannelsen og faget. Uddannelsesbazaarens formål er primært at rette op på dette, og også at sende et positivt signal til de unge om, at der er gode muligheder for at få job efter endt uddannelse.

Statsbiblioteket organiserer i den forbindelse en fælles stand for biblioteksbranchen, og inviterer hermed folkebibliotekerne til at deltage i og repræsentere branchen på vores stand.

Deltagelse er gratis

Deltagelse på standen gratis, og der vil være mulighed for at medbringe og uddele brochurer og informationsmateriale, samt for at afholde møder og præsentationer på standen og for dialoger på tomandshånd med de unge besøgende.

Vi håber på, at bibliotekarer fra folkebibliotekerne vil være med til at bemande vores stand på bazaaren – gerne med tosprogede medarbejdere, der som rollemodeller kan inspirere unge til at tage en bibliotekaruddannelse.

Tilmelding

Tilmelding til deltagelse på standen kan fortages her. Sidste frist for tilmelding er den 15. september 2006. Hvis der er spørgsmål til arrangementet kan du kontakte Nicola Ravden.