Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Det Kgl. Bibliotek overtager Ungdomsuddannelsernes Licensservice
For biblioteker
Navigation
 

Det Kgl. Bibliotek overtager Ungdomsuddannelsernes Licensservice

Udgivet 14. maj 2019

Det Kgl. Bibliotek overtager pr. 1 juni opgaven med at forhandle og administrere licensaftaler til ungdomsuddannelserne, som indtil nu er blevet forhandlet af DEFF.

I forbindelse med opgaveflytningen har Det Kgl. Bibliotek besluttet at oprette en ny service. Den nye service hedder Ungdomsuddannelsernes Licensservice, Det Kgl. Bibliotek - i daglig tale UNGLI.

UNGLI bliver oprettet for at kunne give ungdomsuddannelsesinstitutionerne og deres brugere en mere målrettet betjening og samtidig udbygge og udnytte snitfladerne til folkebiblioteksområdet, som Det Kgl. Bibliotek er overcentral for.

UNGLI vil – som DEFF gør det nu – fortsætte med at betjene ungdomsuddannelserne med forhandling og administration af licensaftaler.

Gennem vidensdeling og samarbejde med folkebiblioteker, der har særligt fokus på betjening af ungdomsuddannelserne, vil Det Kgl. Bibliotek også arbejde for flere løsninger ”på tværs”.

Det Kgl. Bibliotek planlægger at videreføre et faglig netværk for uddannelses- og folkebibliotekarer, der er aktivt beskæftiget med området. Chefkonsulent Dyveke Sijm, der i dag er teamleder i DEFF, vil fra 1. juni varetage opgaven som koordinator for UNGLI og være den, alle spørgsmål omkring UNGLIs services kan rettes til.

Har I spørgsmål, kan I frem til 1. juni rette dem til Dyveke Sijm via hendes nuværende kontaktinfo dys@slks.dk. Fra den først 1. juni kan spørgsmål rettes til Dyveke Sijm via dys@kb.dk