Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Update: Bibzoom og WIMP
For biblioteker
Navigation
 

Update: Bibzoom og WIMP

Udgivet 22. april 2015

Af Flemming Munch, områdedirektør, Statsbiblioteket. Bibzoom ledelse

Som bekendt er Bibzoom 2015 musikindholdet baseret på streaming fra et katalog på mere end 25 millioner tracks omfattende stort set alle verdens pladeselskaber, mens den bagvedliggende player teknologi leveres af WIMP.

Som de fleste af os nok har bemærket, er den digitale verden i konstant forandring, og senest blev det medio marts annonceret, at rapperen Jay Z´s månedslange forsøg på at overtage kontrollen med det svenske selskab Aspiro, er lykkedes. Da Aspiro ejer brandet WIMP, er det således nu JZ og en række andre topprofilerede artister, der kontrollerer WIMP.

Den seneste udvikling i sagen er tilsyneladende, at bl.a. størstedelen af den danske WIMP organisation er blevet afskediget, medens den norske del af organisationen, der primært omfatter udviklingsafdelingen, videreføres. Samtidigt ser det ud til, at WIMP brandet globalt erstattes af TIDAL, der er lanceret som en high end online service.

I Bibzoom forventer vi p.t. ikke, at JZ´s overtagelse af Aspiro får negative konsekvenser, idet der dog erfaringsmæssigt kan opstå login problematikker for Bibzoom brugere, når de hidtidige WIMP login profiler formentligt udskiftes med TIDAL profiler. På sigt håber vi, at de nye ejeres fokus på high end kvalitet, også vil give Bibzoom mulighed for at løfte kvaliteten yderligere.

Vi vil løbende opdatere om evt. nyt, og Bibzoom Support kan som altid kontaktes.