Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Velforberedte lektiehjælpere klar til at give assistance på lektier-online.dk
For biblioteker
Navigation
 

Velforberedte lektiehjælpere klar til at give assistance på lektier-online.dk

Udgivet 3. februar 2010

Af Line Rostrup Henningsen

Som en forberedelse til lektiehjælpen holdt projektgruppen bag Lektier Online i sidste uge en række faglige workshops for lektiehjælpere. Formålet med var at give lektiehjælperne et overblik over hvilke opgaver de kan blive præsenteret for, samt en god fornemmelse af i hvilke fag på hvilke klassetrin, de vil være bedst til at yde lektiehjælp. Det skal give lektiehjælperne et godt indblik i deres kompetencer, inden Lektier Online åbner torsdag 25. februar.

Et andet vigtigt formål med workshoppen for os på Lektier Online var at få et klart billede af alle lektiehjælperes fagprofiler til brug i vagtplanlægningen for sikre, at der er lektiehjælpere nok i alle fag hver gang.

Informationer om eleverne og lektiehjælpens indhold

Workshops’ene startede med en gennemgang af forventninger til elevers faglige niveau i dansk, engelsk og matematik i 7-10 klasse og de typiske opgaver som elever på overbygningen typisk vil blive stillet i disse fag. Herefter fulgte en række korte facts om Lektier Onlines målgruppe og om særlige omstændigheder ved lektiehjælp til tosprogede elever. Endelig fortalte en tidligere lektiehjælpere fra pionerprojektet om sine erfaringer med online lektiehjælp.

Rejsen tilbage til folkeskolen

Efter oplæggene fik lektiehjælperne mulighed for at løse opgaver i dansk, matematik og engelsk i 7.-10. klasse.

En anden type opgaver som lektiehjælperne blev præsenteret for var adaptive test. Det er en ny form for prøver som løses online og løbende tilpasser sig elevens niveau. Svarer eleven rigtigt bliver de efterfølgende opgaver sværere, svarer eleven derimod forkert bliver de efterfølgende opgaver nemmere.

Lektiehjælperne viste stor interesse for de faglige workshops og der var et fremmøde på over 80% - hvilket er meget flot blandt frivillige. De fleste fortalte at de følte sig godt forberedt på lektiehjælpen efter at være blevet informeret om elevernes faglige niveau og selv at have haft fingre i opgaverne.

Læs mere om projektet