Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / 15 mio. sidevisninger i 2010 - Velkommen til BibZoom.dk 2011
For biblioteker
Navigation
 

15 mio. sidevisninger i 2010 - Velkommen til BibZoom.dk 2011

nyhedsillustration_bibzoom2011

af Jens Hjørne

BibZoom.dk har taget hul på et dugfriskt nyt år, hvor vi ser fremad mod nye initiativer og spændende produkter. BibZoom.dk bliver bredere, større og mere differentieret i 2011. Kigger vi en smule tilbage, viser tallene for det forgangne år lovende takter fra brugerne. 15 mio. sidevisninger, 75.000 brugere månedligt og 12 mio. downloads årligt.

Et godt år for BibZoom.dk
2011 bliver et lovende år for brugerne af BibZoom.dk. Der er kommet meget nyt indhold til i form af artikler, film, anmeldelser, World og streaming til alle. Aktivitetsmæssigt viste sidste halvår af 2010 lovende takter. Vi er nu oppe på månedlige besøgstal langt over de 125.000 (fordelt på 75.000 brugere). Hver bruger bliver på websitet i 6-7 minutter (det er et højt tal i sammenligning med andre websites), og har i 2010 downloadet og streamet over 12 mio. musik-tracks.

BibZoom.dk vokser endnu mere
Det er med disse positive resultater i bakspejlet, at vi imødeser et år med udvikling af produktet BibZoom.dk. Ikke blot i dets nuværende form men også i form af differentiering på andre indholdstyper. BibZoom.dk World har allerede tilføjet film og unikke digitaliseringer af etnisk indhold - produkter som vil vokse anseeligt fremadrettet. Sortimentet i World forventes også at vokse i bredden, bl.a. med introduktionen af e-bøger. Andre indholdstyper vil supplere BibZoom.dk. Her har kulturarven særligt fokus.

Vi arbejder naturligvis kontinuerligt på at få StreamingMusik på omgangshøjde med downloadproduktet, og allerede nu er streamingkataloget vokset til 3,5 mio. tracks fra de oprindelige 2,5 mio. Downloadkataloget forventes at vokse til 5 mio. tracks i løbet af 2011.

BibZoom.dk er mere end downlån
2010 var året, hvor brugerne hentede mere end 10 mio. musik-tracks, og dermed næsten fordoblede aktiviteten endnu engang. Det bør dog ikke stå tilbage som den eneste parameter for succes. 2010 var også året, hvor websitet leverede mere end 13.000 artikellæsninger (artiklerne kom først til efter sommeren 2010), og 1,35 mio. besøg på websitet (næsten 75.000 unikke besøgende månedligt). Når man betragter BibZoom.dk's formidlende indhold og eksponering af bibliotekernes digitale profilering, tilfører det tjenesten en hidtil uset værdi. BibZoom.dk er for længst vokset ud af rollen som blot en download-portal. 

Formidling i fokus
Det nye år bliver også tidspunktet hvor bibliotekernes billede af BibZoom.dk som en download-portal skal udfordres. Det er af afgørende betydningen at det formidlende indhold tillægges en værdi på linie med alt andet indhold. Formidling har hidtil indtaget en central rolle i bibliotekernes værdiopfattelse. Sådan bør det også være når det gælder formidlingen af digitalt indhold.

Markedsføring og bibliotekernes ambassadørrolle
En central rolle i markedsføringen af BibZoom.dk ligger hos det lokale bibliotek. Det er her, at potentialet for eksponeringen af produktet er allerstørst. Vi vil bestræbe os på, i endnu højere grad, at bistå biblioteksmedarbejderne i arbejdet med at synliggøre BibZoom.dk for brugerne, ikke blot gennem produktion af PR-materialer, men i lige så høj grad ved at vejlede og inspirere medarbejderne på landets biblioteker til en effektiv formidling og markedsføring af BibZoom.dk. Biblioteksmedarbejderne har en klar rolle som ambassadør for BibZoom.dk.

Klar strategi
BibZoom.dk's strategi er klar og åben. Ledelsen inviterer fortsat til samarbejde med potentielle partnere. Lige nu ses resultatet, for blot at nævne to eksempler, i den brede biblioteksfaglige redaktion omkring det formidlende indhold samt eksponeringen i børnewebsitet Palles Gavebod. Målet er naturligvis endnu flere samarbejdspartnere. Strategien er tilgængelig for alle. Allerede i december 2010 blev den offentliggjort her på sitet og kan læses her.

I 2011 vil vi se et Bibzoom.dk, som vokser både i volumen og i "bredden". Vi vil intensivere samarbejdet bredt, bl.a. ved at involvere endnu flere biblioteksmedarbejdere i udvikling, kommunikation og formidling. Sideløbende med dette vil du opleve en intensiveret formidling af brugernes benyttelse af BibZoom.dk, samt endnu mere inspiration og sparring omkring markedsføring og formidling til brugerne.

BibZoom.dk ønsker et godt nytår - 2011!