Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Veloverstået konference med fokus på kulturelle perspektiver
For biblioteker
Navigation
 

Veloverstået konference med fokus på kulturelle perspektiver

31. Januar 2008
Veloverstået konference med fokus på kulturelle perspektiver

Morten Løkkegaard opfordrer her deltagerne til at komme med spørgsmål til paneldebatten og aflevere dem i skålen.

Af Benedikte Kragh-Schwarz og Inger Østergaard

BiblioteksCenter for Integrations årlige konference Integration og Biblioteker samlede godt 130 deltagere, heraf mere end en tredjedel fra institutioner uden for biblioteksvæsenet.

Dagen bød på indlæg af IFLA’s præsident Claudia Lux. Hun præsenterede den globale vinkel på bibliotekernes indsats for den kulturelle diversitet, og blev efterfulgt af en politisk vurdering af bibliotekernes integrationsindsats fra Henriette Kjær, krydret med personlige erfaringer fra hendes studietid på Biblioteksskolen.

To tankevækkende og provokerende indlæg om sprogbrug og kommunikation blev leveret af hhv. forfatteren Thomas Harder og lektor Rikke Andreassen, mens lektor Helle Lykke Nielsens pointe var, at bibliotekerne har en vigtig opgave i at opdrage nydanskerne til selvstændig læring – det er ikke nok at google.

Professor Keith Banting fra Queen’s University, Ontario, Canada gav et interessant bud på, hvad der er afgørende for at skabe rammer for indvandrernes følelse af at høre til i det danske samfund og dermed for en positiv integration og gav afsluttende forslag til, hvordan bibliotekerne kan understøtte dette. Flemming Munch opridsede status, perspektiver og fokusområder for BiblioteksCenter for Integration.

Dagens konferencier Morten Løkkegaard var ordstyrer i den afsluttende paneldebat. Fokus var her på nogle af bibliotekernes kerneopgaver, brugerinddragelse og materialevalg, og hvordan valg af strategier inden for begge områder kan understøtte både integration og afspejle den kulturelle mangfoldighed.

Frokosten blev krydret med sprød anatolsk folkemusik, leveret af Hicaz Ensemble.

Se flere indtryk fra dagen, herunder billeder, oplæg (pdf) og referat.