Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Verdensbiblioteket får støtte til nationalt projekt
For biblioteker
Navigation
 

Verdensbiblioteket får støtte til nationalt projekt

Udgivet 2. februar 2018

Det Kgl. Bibliotek har i samarbejde med tolv biblioteker modtaget støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje til projektet Verdensbiblioteket – det digitale i det lokale.

Læs den fulde pressemeddelelse fra Slots- og Kulturstyrelsen her >>

Projektet har modtaget kr. 1.013.595 ud af en pulje på 12 millioner kr. De 36 projekter, der har modtaget støtte, skal blandt andet ”styrke bibliotekernes litteraturformidling og skabe bro mellem bibliotekernes digitale og fysiske tilbud til gavn for borgerne”.

Verdensbiblioteket – det digitale i det lokale starter i april 2018 og er et samarbejde mellem Det Kgl. Bibliotek samt bibliotekerne i Herning, Horsens, Hvidovre, Ishøj, København, Odense, Varde og Vejle. Derudover deltager NOTA og biblioteker i Aarhus, Kolding og Vejen.

Med afsæt i Verdensbiblioteket vil projektet udvikle nye koncepter og metode til formidling af digitale tilbud i det fysiske rum, funderet i den nyeste viden om brugercentreret service design. Projektet inspireres af bibliotekernes digitale strategier, visioner for “det sammenhængende bibliotek”, og undersøgelser der viser, at: Biblioteker styrker integration; får indvandrere til at uddanne sig og skaber mønsterbrydere. Projektets produkter vil kunne anvendes bredt og implementeres nationalt.

Verdensbiblioteket, som drives af Det Kgl. Bibliotek, er en streamingplatform med bøger, musik og film på 10 sprog målrettet flygtninge og indvandrere. Servicen er et digitalt supplement til de fysiske materialer, der udlånes til målgruppen via folkebibliotekerne. I 2018 vil platformen som noget nyt tilbyde e-bøger og lydbøger.

Yderligere information Specialkonsulent, Nicola Ravden, Det Kgl. Bibliotek, tlf.: 23 41 18 65, nr@kb.dk