Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Webinar afholdes om ny national licens til folkebibliotekerne
For biblioteker
Navigation
 

Webinar afholdes om ny national licens til folkebibliotekerne

Udgivet 17. juni 2019

Det Kgl. Bibliotek har forhandlet en national licens med EBSCO til reference- og fuldtekstdatabasen Women’s Studies International, så alle folke- og forskningsbiblioteker har gratis adgang i 2019 og 2020.

Webinar
For at ansatte på folkebibliotekerne kan få størst mulig glæde af Women’s Studies International, vil EBSCO tirsdag den 25. juni kl. 12-13 afholde et webinar, hvor deltagerne blandt andet bliver introduceret til søgning i basen inklusiv filtrering og søgetips samt mulighederne for smartlinking til fuldtekst dokumenter. Webinaret vil blive afholdt på engelsk.

Læs mere om webinaret og tilmelding på Centralbibliotek.dk.

Databasens indhold
Women’s Studies International indeholder en guldgrube af litteratur indenfor kønsforskningen, både som fuldtekst og referencer, og er et stærkt værktøj til søgning i international kønsforskningslitteratur inden for især humaniora og samfundsfag.

Databasens store force er dens registrering af videnskabelige artikler i både de vigtigste internationale fagspecifikke og tværfaglige kønsforskningstidsskrifter. Alle referencer er udstyrede med kontrollerede søgeord og abstracts, som gør det muligt at foretage meget specifikke søgninger og hurtigt afgøre relevansen af den enkelte publikation.

Målgrupper til licensen
Databasen kan med fordel anvendes af studerende på ungdomsuddannelserne og professionshøjskolerne i forbindelse med opgaveskrivning om kønsrelaterede emner. Som supplement til databasen kan det anbefales at benytte Det Kgl. Biblioteks fagside for kønsforskning.

Har du brug for tekniske assistance til Women’s Studies International eller har spørgsmål til webinaret så kontakt Helene Gundersen Theodorou hos EBSCO,  helenegt@ebsco.com