Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Webinar: Naturvidenskabelige kilder på Det Kgl. Bibliotek
For biblioteker
Navigation
 

Webinar: Naturvidenskabelige kilder på Det Kgl. Bibliotek

På Det Kgl. Bibliotek har vi de seneste år digitaliseret kilder fra store danske videnskabsmænd. I løbet af 2020 lanceres biblioteket omfattende H. C. Ørsted-arkiv, og kildemateriale fra Ole Rømer, Niels Steensen og Tycho Brahe findes i dag på vores digitale samling.

Målgruppe: Folkebibliotekarer med interessere for naturvidenskabelige og humanistiske kildematerialer af Ole Rømer og H. C. Ørsted.

Dato: 24. november 2020 kl. 10:00 - 11:00

Praktisk: Webinaret foregår online og kræver blot, at du har adgang til en pc. Det er en god idé at have høretelefoner på. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til underviseren via chat funktionen i løbet af webinaret.

 

 

 

Hvem kan deltage?

Til webinaret inviteres folkebibliotekarer til en introduktion til vores naturvidenskabelige kildematerialer med særlig fokus på det tværfaglige undervisningsmateriale, som er lavet til kilder af Ole Rømer (1644-1710) og H. C. Ørsted (1877-1851). Undervisningsmaterialet dækker bredt over den naturfaglige og humanistiske fagrække, og er rettet mod folkeskolernes ældste klasser samt gymnasierne.

Det får I ud af webinaret

Med webinaret vil vi gerne ruste folkebibliotekarer til bedre at kunne vejlede og inspirere elever fra folkeskolen og gymnasiet når de skal have hjælp til tværfaglige projekter eller opgaver. Med undervisningsmaterialet ønsker vi at vise bredden og dybden af Ole Rømer og H. C. Ørsteds virker og samtidig give alle elever i landet mulighed for at arbejde med et unikt kildemateriale online. Derudover lægger materialet op til og giver jer muligheden for at bruge materialet i forbindelse med projekter og større tværfaglige opgaver, som eksempelvis SRP.

Om kildematerialet

Kildematerialet fra Ørsted og Rømer giver et unikt indblik i både deres verden og samtid, men samtidig ser man også at kilderne kan åbne op for nye sider og perspektiver af de kendte videnskabsmænd og de velkendte historier om dem. Således forsøger vi at give elever og brugere mulighed for at lære om andre aspekter af naturvidenskabsmændene end de måske kender. Kildematerialet spænder vidt og bredt, fra omfattende brev-korrespondancer, manuskripter, optegnelser, tegninger, koder og meget mere. Eleverne og brugerne får en unik mulighed for at se og læse Ørsted og Rømers håndskrevne tekster og arbejde både enkelt- og tværfagligt med emner som ellipser, brydningsloven, elektromagnetisme, penduler, kongeloven, fankultur, syn på videnskabsmanden, nationaldigte og konspirationsteorier.


Laura Søvsø ThomasenOm underviseren

Webinaret afholdes af akademisk medarbejder i Specialsamlingerne mag.art, ph.d. Laura Søvsø Thomasen. Laura har i en årrække forsket i sammenhængene mellem naturvidenskaberne og litteratur og kunst. Hun har arbejdet med undervisning og formidling både som underviser i gymnasiet og på universitetet.