Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Vigtig teknisk meddelelse: husk opsætning af login til nyt Bibzoom World
For biblioteker
Navigation
 

Vigtig teknisk meddelelse: husk opsætning af login til nyt Bibzoom World

Udgivet 5. marts 2015

Inden længe går bibliotekernes nye multisprogede website Bibzoom World i luften. World var tidligere en del af www.bibzoom.dk, men får nu sit helt eget site på world.bibzoom.dk.

Det sker bl.a. med et nyt login-system (det same som Bibzooms loginsystem fra 2014/2015), der tager udgangspunkt i DBC lånertjekservice via VIP-basen.

Jeres bibliotek skal sikre at login er optimeret i VIP-basen. Alle kommuner har gratis adgang til Bibzoom World, men login forudsætter denne opsætning.

Det nye login giver borgerne mulighed for at logge sig på Bibzoom og World med NemID og bibliotekslogin.

Bibliotekslogin til Bibzoom World vil som på Bibzoom være baseret på DBC’s fælles lånertjekservice. Hvert bibliotek skal opsætte Bibzoom World ”log in” via DBC VIP-basen. Nedenstående vejledning beskriver hvordan dette gøres.

Sådan gør du

1. Log på VIP-basen: http://vip.dbc.dk/index.php.

2. Undersøg om der er oprettet en anvendelig lånertjekmetode under menupunkt B.3 ”Lånertjekmetoder” som kan genbrug (fx jeres Filmstribe-valg).

2.A. Bibzoom World er forbeholdt kommunens egne borgere. Der skal derfor være en lånertjekmetode som tjekker for, om låneren er borger i kommunen. Det vil sige en lånercheck metode baseret på en af nedenstående tre typer

  • NCIP låner bor i kommunen
  • Netmusik POS
  • Netmusik GET

2.B Hvis der ikke er en lånertjekmetode, som kan genbruges, så opret en ny.

3. Når lånercheckmetode er på plads, så gå til VIP-basens menupunkt H 3. ”Andre”. Under ”Fælles lånertjekservices” find Bibzoom.

  • Sæt flueben i checkboksen ud for Bibzoom.
  • Vælg den ønskede lånertjekmetode
  • Klik ”gem ændringer”.

4. Meld senest den 25. marts 2015 - via mail til kchr@statsbiblioteket.dk , at ovenstående er udført.

5. I tilfælde af spørgsmål eller problemer, kontakt Kirsten Christensen på tlf. 44734623 eller kchr@statsbiblioteket.dk

Download vejledningen (pdf >>

Hos DBC ligger et dokument, der gennemgår oprettelse af lånertjekmetode, og hvordan man slår den til for en tjeneste: Læs vejledning hos DBC >>

Bedste hilsner Bibliotekscenter for Integration, Statsbiblioteket