Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2010-1 / Biblioteket er dødt - længe leve bibliotekets fremtid ...
For biblioteker
Navigation
 

Biblioteket er dødt - længe leve bibliotekets fremtid ...

Udgivet 28. maj 2010

Mogens Vestergaard

Mogens Vestergaard holder oplæg på
Statsbibliotekets Kontaktadag 2010

Af Anne Vest Hansen

Mogens Vestergaard indledte workshoppen med et oplæg om 'bibliotekets rolle i dag' på baggrund af den rapport, der tidligere på foråret blev udfærdiget af Udvalget om folkebibliotekerne i vidensamfundet.

Hvordan får man bibliotekets brugergruppe til at vokse

Ligesom rapporten satte Mogens Vestergaard fokus på, hvordan folkebibliotekerne kan udvikles, så de er  i trit med brugerne. Bibliotekerne har i dag primært fat i det særlige segment der kaldes ”Moderne-fællesskabsorienterede, som i forvejen er aktive kulturkonsumenter. Spørgsmålet er, hvordan biblioteket kan være bibliotek for andre brugergrupper.

Læringsstile og erfaringsrum

Mogens Vestergaard havde mange gode bud på konkrete initiativer, der alle tilgodeser forskellige læringsstile og erkendelses-/erfaringsrum. Ved hjælp af Boston Matrice modellen fik han anskueliggjort en måde at illustrere, hvordan de forskellige services som produktgruppe er placeret på markedet eller har potentiale for videreudvikling.

Efter en kaffepause blev der tid til snak bordet rundt. Her var det spændende at høre om, hvad der er sat i gang ude på bibliotekerne for at få fat i nye brugergrupper og inddrage brugere med henblik på produktudvikling.