Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2010-1 / Frivillige lektiehjælpere strømmer til Lektier Online
For biblioteker
Navigation
 

Frivillige lektiehjælpere strømmer til Lektier Online

Udgivet 2. juni 2010

Frivillige lektiehjælpere melder sig

Frivillige lektiehjælpere melder sit i stor stil
til at deltage i Lektier Online.

Af Anne Vest Hansen        

Et nyt hold bestående af 35 frivillige, entusiastiske lektiehjælpere er ved at blive rekrutteret og oplært til at kunne hjælpe unge skoleelever i udsatte boligområder med lektier.  Lektiehjælpen foregår online, hvor elev og lektiehjælper chatter, snakker, tegner og illustrerer via kommunikationsplatformen på
www.lektier-online.dk. En vigtig forudsætning for, at projekt Lektier Online kan blive en succes, er at der er tilstrækkelig interesse frivillige lektiehjælpere. Og indtil videre er interessen for projektet helt overvældende.

Hvorfor vælge at blive frivillige lektiehjælper?

I en tid hvor mange hævder, at de unge kun tænker på sig selv og egne behov, så er det beundringsværdigt, at der er så stor interesse og entusiasme blandt de studerende i det århusianske studiemiljø.

Lektier Online holdt for nylig et informationsmøde på Statsbiblioteket for interesserede lektiehjælpere. Der mødte 37 glade studerende op for at høre om projekt Lektier Online og få information om, hvordan man bliver frivillig lektiehjælper på projektet. Inden mødet var slut, havde 35 nye meldt sig på holdet af lektiehjælpere, udfyldt børneattest og andre formaliteter som skal være i orden, inden de kan komme på oplæringskursus og begynde at give lektiehjælp.

Sådan lyder det fra nogle af lektiehjælperne, som blev spurgt om deres motivation for at blive en del af Lektier Online:

  • Jeg havde svært ved at læse lektier, da jeg selv var lille. Men i modsætning til børnene her, kunne mine forældre hjælpe mig.
  • Jeg fik det anbefalet af en af de nuværende lektiehjælpere, som har talt varmt om projektet. Synes at konceptet lyder spændende – fordi man skal bruge nettet i læringssituationer.
  • Jeg vil udfordre mig selv. Jeg vil gerne formidle min viden til andre.
  • Den formidlingsmæssige udfordring – at kommunikationen skulle gøres online, det gjorde mig nysgerrig …
  •  Det betyder selvfølgelig også noget, at det kan komme til at stå på mit CV.
  • Lektiehjælpen foregår på Statsbiblioteket, så det ligger tæt på både studie og bopæl.


Flere elever kan få lektiehjælp efter sommerferien

Lektier Online har været i gang siden slutningen af februar i år, og har allerede hjulpet mange elever med lektierne. Hver mandag og torsdag kl. 18-20 sidder et hold af lektiehjælpere klar ved tasterne i et callcenter på Statsbiblioteket. Indtil nu har markedsføringsindsatsen af Lektier Online været meget begrænset og fokuseret på to boligområder i Århus.

Efter sommerferien genåbner Lektier Online med udvidet åbningstid. Og der planlægges en gradvis udrulning til flere byer og boligområder i løbet af sensommeren og efteråret 2010.