Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2010-1 / Glimt fra IFLA 2010 - Statsbiblioteket præsenterede nyeste tiltag
For biblioteker
Navigation
 

Glimt fra IFLA 2010 - Statsbiblioteket præsenterede nyeste tiltag

Udgivet 26. august 2010

IFLA 2010

Statsbiblioteket deltog 10.-15. august på IFLA 2010 i Göteborg. Her var SB repræsenteret med såvel konferencedeltagere som med en stand på selve messeområdet.
Fotos: Anne Holst

Af Flemming Munch

Fra tirsdag 10. til søndag 15. august deltog Statsbiblioteket i årets store globale konferencebegivenhed i biblioteksregi, hvor næsten 3.500 delegerede mødte op. IFLA-konferencen skulle, som de fleste nok husker, have været afholdt i Australien, men blev - grundet finansieringsmæssige problemer - i sidste øjeblik flyttet til Göteborg.

Window of opportunity

Flytningen blev samtidig til et ’window of opportunity’ for SB, da vi benyttede os af muligheden for at leje en stand, hvilket vi ikke har gjort i flere år. Det var imidlertid ikke alene konferenceflytningen til det nære udland, men også det faktum, at det kunne være spændende at præsentere nogle af de markante udviklingsprojekter som SB p.t. deltager i, der ledte til beslutningen om deltagelse.

Vores stands tema tog udgangspunkt i at præsentere det danske koncept med en national overbygning for folkebibliotekerne. Desuden havde vi fokus på BibZoom.dk, Lektier Online og den nye Mediejukeboks.

Opfølgning venter

Nu er IFLA 2010 vel overstået. Set i bakspejlet er vi på SB godt tilfredse med både konferencen og indsatsen på udstillingen. Der kom mange konferencedeltagere forbi, der ville snuse, høre mere og sludre over en kop kaffe. Vi fik et ’helt regneark’ af kontakter med hjem, som vi nu vil følge op på.

Læs også

- - - -

Glimt fra IFLA 2010

Herunder ses billeder fra IFLA messeområdet i Göteborg.

Bogbruser

Denne bogbruser 'Book Shower' er klar til kamp mod både bakterier og fedtede fingre, i hvert fald hvis man skal tro illustrationen, hvor en lille djævel må opgive kampen, så de rigtige 'bogorme' igen kan nyde deres trykte materialer fuldt ud.

Fiktiv bogreol

Hvis man ikke lige ved det, er det ikke til at se det. Denne bogreol er kun visuel og ikke fysisk til stede på standen. Måske en mulighed, når det digitale materiale vinder frem ...

Lektier Online demonstreres

Projektmedarbejder Eva Mikkelsen  (t.v.) demonstrerer Lektier Onlines funktioner.

Mediejukeboks

Sektionsleder på SB, Else Refstrup demonstrerer BibZoom.dk. I forgrunden Mediejukeboksen, som også vakte interesse blandt flere udenlandske konferencedeltagere.