Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2010-1 / Hvis alt er gratis, hvad skal bibliotekerne så gøre?!
For biblioteker
Navigation
 

Hvis alt er gratis, hvad skal bibliotekerne så gøre?!

Udgivet 26. maj 2010

Lars Bornæs

Af Else Refstrup

Hvordan ser bibliotekernes ydelser ud i en verden, hvor alt er pissegratis?

Med udgangspunkt i denne overskrift holdt bibliotekschef Lars Bornæs, Silkeborg Bibliotek, en inspirerende workshop på Statsbibliotekets Kontaktdag 2010.

Han indledte med et indlæg om den nye markedsøkonomi, der hedder ”gratis”, og som er set anvendt på snart alle produkter – lige fra flybilletter til musik.

Slå så den darling ihjel ...

Med udgangspunkt i Chris Andersons ”The Long Tail ” og ”Free” opridsede Lars megatrens og udfordringer. Lars tog afsæt i et brugerperspektiv og understregede betydningen af, at det ikke er brugernes - med vores egne darlings, som vi skal slå ihjel. Samtidigt er det vigtigt, at vi synliggør overfor brugerne, hvorfor vores produkter stadig er attraktive.

Udfordringen skal tages op

Bibliotekerne er ikke nævnt i de nationale politikker, hvorfor vi står svagt i forhold til skole og sundhedsområdet. Det øger blot betydningen af, at vi tager udfordringen op, og synliggør den kommunikative merværdi, som bibliotekerne er i stand til at bidrage med, fastslog Lars Bornæs.

Se Lars' præsentation