Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2010-1 / Lektier Online gik i luften i Århus
For biblioteker
Navigation
 

Lektier Online gik i luften i Århus

Udgivet 4. marts 2010

pc reklame lektier online

Lektier Online blev åbnet i Kulturhus Herredsvang, som her reklamerer for lektiehjælpens åbningstid.

Af Marie Karkov

Statsbiblioteket tilbyder nu unge i 7. – 10. klasse gratis lektiehjælp på nettet. Åbningen af Lektier Online fandt sted d. 25. februar i Kulturhus Herredsvang i Århus. Den virtuelle lektiehjælp holder herefter åbent hver mandag og torsdag fra kl. 18:00 – 20:00 på www.lektier-online.dk.

Kulturrådmand først ved tasterne

Rådmanden fra Kultur og Borgerservice, Marc Perera Christensen, deltog i åbningen og ’klippede snoren over’ på lektier-online.dk. I sin tale udtalte Marc Perera Christensen, at han var glad for, at Århus som den første by i landet kan præsentere Lektier Online. Efter disse ord åbnede rådmanden for lektier-online.dk ved at logge sig på som elev og snakke med en lektiehjælper fra call centeret på Statsbiblioteket. Lektiehjælperen viste Marc Perera Christensen, hvordan man kan få lektiehjælp på nettet.

Formanden for projektets styregruppe, Ann Poulsen, Styrelsen for Bibliotek og Medier, samt fra Statsbiblioteket, direktør Svend Larsen og områdedirektør Flemming Munch, holdt ligeledes taler ved receptionen for at markere åbningen og byde de unge velkommen til det nye tilbud.

Miguel Romero, som er boligsocial medarbejder for børn og unge i Herredsvang og Lone Hedelund, leder af Hasle Bibliotek, var aftenens værter.

De første brugere i gang

Efter rådmandens tale sad unge fra Herredsvang, både drenge og piger, klar ved computere i Kulturhuset og demonstrerede brugen af lektier-online.dk for de inviterede. De unge udviste stor flair for at navigere rundt på lektier-online.dk og er blevet de første brugere.

Aftenen blev afsluttet med rap fra gruppen TMT, som kommer fra rapskolen i Herredsvang - og elever kan nu søge lektiehjælp på nettet på lektier-online.dk.