Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2010-1 / Lektier Online - klar til lancering
For biblioteker
Navigation
 

Lektier Online - klar til lancering

Udgivet 21. januar 2010

Af Danny Sannem Kristiansen

Den tekniske platform for Lektier Online er nu på plads og klar til at blive sendt i luften ved en lancering torsdag d. 25. februar kl. 18.00.

I Lektier Online ikonforbindelse med test og godkendelse har projektet gjort brug af sparring fra frivillige lektiehjælpere. Og vurderingen er klar fra deres side: Sitet Lektier Online kan det, der skal til, for at man kan give god og meningsfuld lektiehjælp. Også hos NetPeople, som har produceret den tekniske platform, er spændingen stor:

”Vi ser et stort potentiale i løsningen, da den udnytter de digitale kommunikations-muligheder til fulde. Vi har aldrig tidligere været med til at skabe en platform, der ligger så tæt op ad ansigt til ansigt-kommunikation, og er derfor meget spændte på at se, hvordan målgruppen vil bruge tilbuddet”, udtaler direktør for NetPeople Jannik Liedner.

 ”Samtidig glæder vi os over at stå bag en teknisk løsning, der kan gøre en forskel for de unge, der har brug for en hjælpende hånd til at udbygge deres kompetencer.”

Lektiehjælperne skal klædes på

IT-løsningen er i virkeligheden kun et redskab og en del af en større organisation, der skal køres i stilling, for at Lektier Online bliver en succes. F.eks. er det vigtigt, at lektiehjælperne får chancen for at stifte indgående bekendtskab med sitet, før de skal møde eleverne online. Derfor vil den sidste måneds tid frem mod lancering blandt andet gå med oplæring og dygtiggørelse af lektiehjælpere. 

Sitet vil som de fleste andre IT-systemer sikkert have nogle børnesygdomme, men allerede i august lanceres Lektier Online fase 2, hvor vi har mulighed for at komme nogle af disse til livs. Målet med IT-løsningen i fase 1 var at udvikle en god basisløsning, som fundament for den videre udvikling i projektet.