Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2010-1 / Statsbiblioteket til årsmøde i Esbjerg
For biblioteker
Navigation
 

Statsbiblioteket til årsmøde i Esbjerg

Udgivet 8. april 2010

dbs årsmøde 2010

Præsentation af netmusik.dk-streaming på DBs årsmøde 2010.                              Foto: Anne Holst

Af Pernille Schaltz

På Danmarks Biblioteksforenings velbesøgte årsmøde 24.-26. marts i Esbjerg, kom mange biblioteksfolk og politikere forbi Statsbibliotekets stand for at få en snak og høre om bibliotekets overbygningsservices.

Mange kom ikke mindst for at se den nylancerede service ”Lektier Online”, der især retter sig mod unge drenge, der har brug for lektiehjælp samt prøve den kommende streaming-løsning på netmusik.dk. Vi er glade for, at der var flere positive tilkendegivelser om begge nye services.

Danskernes Digitale Bibliotek

Årsmødets store samtaleemne var i øvrigt etableringen af "Danskernes Digitale Bibliotek" (DDB), jf. Carina-rapporten, hvor buddet lyder, at der fremover kun skal være én portal til fælles formidling af musik, litteratur, film, spil med mere. Med den aktuelle udvikling af det nuværende netmusik.dk til også at omfatte ovenstående medier, var der på standen en lystig debat om, hvorvidt netmusikkonsortiet ikke allerede er i fuld gang med at realisere DBB – under navnet Digi-bib.dk.

Digi-bib.dk vil også omfatte digitaliseret materiale fra Statsbibliotekets egen samling f.eks. reklamefilm og smal dansk musik.

På gensyn i Helsingør i 2011

Så endnu engang blev retningen for årets liv og udvikling i biblioteksverdenen lagt og positivt debatteret på Biblioteksforeningens årsmøde – vi glæder os til at deltage på næste årsmøde i Helsingør!