Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2007 - 2 / Besøg på statsbiblioteket i Århus
For biblioteker
Navigation
 

Besøg på statsbiblioteket i Århus

19. november 2007

Af Paul Andersen i samarbejde med de studerende fra Biblioteksskolen i Aalborg.

Om morgen den 6. november mødtes dette års nye studerende på Danmarks Biblioteksskole i Aalborg. I alt mødte 38 op for at køre til Århus, på studiebesøg på Statsbiblioteket.

Besøget bestod af fire elementer,

Først præsenterede Eva Fønss Jørgensen Statsbibliotekets nationale opgave og vi fik et meget inspirerende og lærerigt foredrag om pligtaflevering, specielle samlinger samt internethøstning. Sidstnævnte medførte mange spørgsmål.

Lillian Madsen præsenterede Statsbibliotekets universitetsopgave, som bl.a. indebærer servicering af Århus Universitets lærere og studerende. Desuden gav den meget komplekse organisationsstruktur i forbindelse med fusionering anledning til en del debat.

Statsbiblioteks overbygning til folkebiblioteker, blev præsenteret af Flemming Munch som bl.a. præsenterede de store omlægninger dette område har gennemlevet de senere år, hvor man har været igennem en effektivisering periode.

For alle tre foredragsholdere var det klart for tilhørerne, at der var tale om meget engagerede og vidende medarbejder på de respektive områder.

Sist men ikke mindst var der rundvisning på Statsbiblioteket og især besøget på 17. etage gav et frisk pust da vi her havde mulighed for at nyde der fantastiske udsigt der her findes.

På vej hjem var der en meget positiv stemning, det have været et ”super” besøg. En af de studerende har allerede nu lagt sin karriere fast, idet hun vil søge arbejde på Statsbiblioteket. Det eneste ”negative” der blev nævnt, var at besøget skulle have varet længere.