Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2007 - 2 / Statsbibliotekets nye website – også ”For biblioteker”
For biblioteker
Navigation
 

Statsbibliotekets nye website – også ”For biblioteker”

5. september 2007

Af Jens Hjørne

Statsbiblioteket har lanceret en ny version af bibliotekets website. Med det nye website har vi prøvet strømline og forenkle websiderne, og luget ud i gammelt indhold for at fokusere på dynamik og aktualitet. Servicesiderne for landets biblioteker har også været genstand for fornyelse.

Nyt website for Statsbiblioteket
Mandag d. 3. september gik Statsbibliotekets nye website ”i luften”. Der er i al væsentlighed tale om en omredigering og omstrukturering af det hidtidige indhold – Lean på Statsbibliotekets website om man vil… De underliggende søge- og bestillingsfunktioner er bevaret, imens siderne med information og vejledning har gennemgået en fornyelsesproces. For at skabe en glidende overgang til det nye website holder vi en del af de gamle sider kørende en tid endnu. Læs mere om processen hér.

Nye sider ”For biblioteker”
Også Overcentralområdets websider med services og informationer til danske biblioteker har gennemgået en foryngelses-proces. Samtlige gamle sider er blevet revideret, forbedret, ombygget og, i visse tilfælde, kasseret. Målet er at skabe bedre overblik og enkelhed på siderne med tilbud og services til bibliotekerne.

Nye sider for Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration har forsat et separat website om deres overbygningsfunktion for bibliotekernes betjening af etniske minoriteter. Masser af oplysninger om bøger, musik og film på de største indvandrersprog, om tværfaglige netværk, studieture, konferencer, rådgivning og meget mere. Alt sammen i nye og strømlinede web-omgivelser. Besøg BiblioteksCenter for Integration.

Dynamik og aktualitet
Overgangen til det nye website har taget sit udspring i indførelsen af nyt CMS (Content Management System) som giver medarbejderne på Statsbiblioteket bedre adgang til at producere nyt og aktuelt indhold på Statsbibliotekets website. Afstanden mellem afsender og modtager er blevet væsentligt afkortet. Vi håber derfor, at bibliotekerne vil opleve at websiderne fremstår som aktuelle og dynamiske.

Nyheder
Nyhedsbrevet fra Statsbiblioteket (OC-infoline) har hidtil været en væsentlig del af informationsfladen til landets biblioteker. Det vil det fortsat være. Vi vil dog (på sigt) udbygge nyhederne, så det bliver muligt at kommentere og diskutere indholdet.

Bedre eksponering af nye tiltag
Naturligvis har vi også en ambition om at udbygge websitet med præsentationer af nye services, projekter og informationer. I den kommende tid vil vi via vore nyhedsbreve introducere de forskellige elementer på websiderne for biblioteker samt – naturligvis introducere nye og spændende tiltag.

Se de nye sider her.