Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2007 - 2 / Temadage om fjernlån
For biblioteker
Navigation
 

Temadage om fjernlån

29. november 2007

Af Jens Hjørne

Torsdag d.8. november og torsdag d.15. november gæstede op mod 200 biblioteksmedarbejdere Statsbiblioteket i Århus og DBC’s lokaler i Ballerup til temadag om fjernlån. Lokalerne var fyldte og programmet omfangsrigt. Målet var en dag med dialog, praktiske informationer og faglig udveksling mellem kolleger.

Med den hastige udvikling i arbejdsredskaber og metoder indenfor fjernlånsarbejdet har Statsbiblioteket og DBC gerne ville bidrage med en mulighed for at biblioteksmedarbejderne kan opdatere deres viden og know-how inden for praksis og daglig håndtering af fjernlån.

DBCs bidrag lagde hovedvægten på håndteringen af det automatiserede fjernlån, tips og tricks til de daglige arbejdsredskaber, samt udviklingen af bibliotek.dk. Oplægsholderne var: Kirsten Larsen; Rikke Lose og Anders Henrik Petersen. Se oplæg her.

Statsbiblioteket orienterede om praksis i lånesamarbejdet, både den formelle og den ”daglige”. Fjernlånets ”tips og tricks” samt gode leverandører blev præsenteret.

Statsbibliotekets rolle som kompetencecenter og serviceleverandør blev introduceret. Bl.a. ved præsentation af Statsbibliotekets website ”for biblioteker” og den digitaliserede kopiservice ”e-kopi”.

Der blev serveret oplæg til diskussion af fjernlånets fremtid, automatiseringens betydning for arbejdsfordeling, bevaring af kompetence mm. oplægsholderne var Else Refstrup, Helle Brink og Jens Hjørne. Se oplæg her.

Interessen for arrangementet, og ikke mindst tilfredsheden blandt deltagerne leder naturligt tankerne hen på et fast årligt arrangement. Vi bringer et par udsagn fra deltagerne nederst på siden, og takker for et par gode og udbytterige dage.

Se billeder fra dagen i Århus

Se billeder fra dagen i Ballerup

postit4postit2postit4postit3