Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2007 - 2 / Vi leger os til LEAN
For biblioteker
Navigation
 

Vi leger os til LEAN

12. december 2007
Vi leger os til LEAN

Foto: Dyb koncentration på holdet. Der er travlt i produktionen.

Af Regitze Rugholm, Statsbiblioteket

Den 7. december 2007 var der indkaldt til medarbejdermøde for over 50 medarbejdere fra overcentralområdet på Statsbiblioteket. Der var varslet med gløgg og æbleskiver som optakt til årets julefrokost. Alle troede det var et helt almindeligt møde de skulle til, men….

Ved indgangen til lokalet hang der pludselig holdopstillinger, bordene stod på en anden måde i mødelokalet og der var skilte på bordene. Hvad var nu det?

Gazogle – leg og lær dig til LEAN

Medarbejderne blev ikke orienteret omkring de ”sædvanlige” status på projekter, drift og meget andet. I stedet blev de præsenteret for spillet Gazogle.

Gazogle er et læringsspil hvor man i hold får ansvaret for en produktion af såkaldte ”gazogler”, der inden for et vist tidsrum skal afleveres til holdets kunde.

Spillet er udviklet på Darden Business School, University of Virginia, der bruger spillet til at undervise deres studerende i koncepterne omkring ”high performance”, Lean, og Total Quality Managament (TQM).

Spillet er designet til at sætte holdenes kommunikation, samarbejde, overblik, fantasi og ikke mindst motorik på en hård prøve.

Michael Christensen fra Magasin sektionen blev tildelt rollen som kunde og sagde efterfølgende: ”Det var spændende at deltage. Det er virkelig en kommunikationsøvelse på meget højt plan. Som kunde var jeg blevet tildelt viden/oplysninger, gruppen ikke havde. Den viden gjorde, at jeg kunne gennemskue gruppens kommunikationsvanskeligheder og følge fremgangen i kommunikationen, som "ugerne" i spillet gik. Hvis man skal fortolke videre på det, viser det, at informationsdeling på arbejdspladsen er vigtig for kommunikationsprocessen”.

Gazogle giver således en anledning til at få en åben dialog omkring kundekontakt, kommunikation medarbejdere imellem og mellem medarbejdere og leder. På kommende medarbejdermøder bliver der fulgt op på de oplevelser og den læring spillet har givet medarbejderne.