Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2008-1 / Optakt til ny erfagruppe: Markedsføring og kommunikation
For biblioteker
Navigation
 

Optakt til ny erfagruppe: Markedsføring og kommunikation

3. marts 2008

Af Regitze Rugholm

Alle folkebiblioteker – store som små – har markedsføring og kommunikation på dagsordnen..

Men det er ikke nogen hemmelighed, at det er svært at trænge igennem til brugerne der dagligt bliver bombarderet med mange forskellige tilbud og lokalt kan der være forskel på hvilke tilbud, man ønsker at profilere på biblioteket. Udfordringen er dog alle steder den samme – at trænge igennem med sit budskab.

Fokus på nye brugere/kunder

Det er det vigtigt at skelne mellem markedsføring mod eksisterende brugere i forhold til at trække nye brugere til biblioteket. Vi må konstatere at de markedsføringsaktiviteter, der i dag kører på bibliotekerne primært har fokus på bibliotekets eksisterende brugere.

Statsbibliotekets OvercentralOmråde vil derfor tage initiativ til en erfagruppe, der har til hensigt at fokusere på markedsføringsaktiviteter primært rettet mod nye brugere. Gruppen vil skabe grobund for at indgå samarbejder, der skal optimere de lokale indsatser og skabe synergier, men også at se på best practice. 

Hvem er erfagrupen for?

Deltagerskaren er som udgangspunkt tænkt bredt. Dvs. alle der på biblioteket arbejder med markedsføringsaktiviteter – fra egentlig udførelse af nyhedsbreve og tekst til web til udarbejdelse af strategi.

Interessetilkendegivelse

For at få en indikation af, om der vil være tilslutning til en landsdækkende erfagruppe der fokuserer på markedsføring og kommunikation må interesserede gerne sende en mail til rr@statsbiblioteket.dk. Fristen er 5. maj 2008.

Mødeaktiviteter

Erfagruppen mødes centralt to gange årligt hhv. øst og vest hvor alle gruppens deltagere har mulighed for at deltage. Derudover kan gruppens medlemmer mødes på tværs i forskellige samarbejder. 

På møderne vil aktiviteterne være:

  • Inspiration til fortsat udvikling af bibliotekets markedsføring.
  • Feedback og læring fra andre deltagere.
  • Netværksskabende aktiviteter og oplæg til samarbejde.

Opstart

Hvis der er nok interesserede der melder tilbage, vil erfagruppen starte op med en temadag i efteråret 2008.

Finansiering

  • Transportudgiver dækkes af den enkelte deltager.
  • Udgifterne til forplejning dækkes af værtsbiblioteket.
  • Udgifter til workshops/events og eksterne foredragsholdere mv. dækkes som udgangspunkt af alle deltagerne. Der må således forventes et mindre deltagergebyr til nogle af arrangementerne.