Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2008-1 / Fjernlån – tips og videndeling
For biblioteker
Navigation
 

Fjernlån – tips og videndeling

1. april 2008

Tirsdag d.11 marts. afholdt Statsbiblioteket tema-formiddag med tips og praksis for lånesamarbejde. Deltagerne talte 30 biblioteksmedarbejdere fra bibliotekerne ved Århus Universitet, hvor Statsbiblioteket varetager opgaven som låneformidler og samarbejdspartner i forhold til den øvrige biblioteksverden.”For Biblioteker” og ny fjernlånsblog
Else Refstrup, leder af Statsbibliotekets Overbygningsservices , indledte dagen med en præsentation af Overcentralområdets service-sider til biblioteker. Websiderne indeholder en bred vifte af informationer henvendt til landets biblioteker, forsknings- såvel som folkebiblioteker. I dagens anledning var det især siderne med hjælp til fjernlån og lån som var aktuelle.

Else viste desuden vej til Danmarks Forskningsbiblioteksforenings nye fjernlånsblog, som Forum for Fjernlån har etableret.

Praksis og baser
Helle Brink, Overbygningsservices leverede en gennemgang af de mest benyttede baser i Statsbibliotekets fjernlånsarbejde og orienterede dernæst om den logistiske praksis omkring udveksling af materialer, rykkere etc.

Efterfølgende var der erfaringsudveksling med fokus på bestillingsgangen efter Statsbibliotekets indførelse af dels nyt website og dels nyt søgesystem SUMMA. Kørselsordning, Danbibudvikling og materialeindkøb var naturligvis også på dagsordenen.

OCLC
Helle berettede om nye tiltag i samarbejdet med OCLC/PICA, specielt med vægt på arbejdet med at synliggøre indholdet i Bibliotek.dk i verdens største bibliotekskatalog WorldCat.

Kommende temadag i Odense
Endelig blev Forum for Fjernlåns kommende temadag om fjernlån d.28. maj annonceret. Emnet denne gang bliver e-ressourcer.

Opklarende spørgsmål om fjernlån sendes til Statsbibliotekets Overbygningsservices på fjernlaan.aarhus@kb.dk.

Dagen var en pendant til en tidligere temadag of fjernlån afholdt i et samarbejde med DBC og henvendt til landets folkebiblioteker.